Lipsă de personal la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin

ambulanta-masini-noi
Lipsă de personal la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin, din cauza imposibilităţii de a face angajări. Posturile vacante au fost blocate. În cele 10 substaţii: Reşiţa, Anina, Bozovici, Bocşa, Băile Herculane, Caransebeş, Domaşnea, Moldova Nouă, Oraviţa şi Oţelu Roşu îşi desfăşoară activitatea 12 medici şi 94 asistente. La unele substaţii, pentru a putea acorda continuitatea asistenţei medicale de urgenţă este adus personal de la 80 km.
De asemenea, la nivelul dispeceratului există doar 3 operatoare, câte una pe tură, motiv pentru care nu au putut să-şi efectueze concediul de odihnă în 2014. În plus, activitatea dispeceratului comun cu Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic se desfăşoară cu dificultate, nefiind coordonată de către medici, din lipsă de personal.
Alte probleme cu care se confruntă Serviciul Judeţean de Ambulanţă Caraş-Severin sunt rulajul ridicat al parcului de autovehicule, apelarea abuzivă a sistemului de urgenţă şi lipsa condiţiilor prevăzute de lege pentru a putea avea punct farmaceutic, cauza fiind lipsa unui farmacist.

(Mirabela Afronie)

1 COMENTARIU

  1. Posturile vacante sunt blocate de vreo 3-4 ani.Asa spun de fiecare data.In județele vecine si nu numai nu sunt posturi blocate se fac angajări .Oare la noi de ce nu se poate?

Comments are closed.

De același autor

Related Articles