Lemnul de foc nu mai este o problemă pentru sezonul rece în Caraş-Severin

În Caraş-Severin, populaţia a început să se aprovizioneze cu lemn de foc pentru sezonul rece care urmează.

Potrivit şefului Direcţiei silvice judeţene, Ion Tabugan, depozitele sunt pline, iar zonele aflate pe suprafaţa ariilor protejate sunt aprovizionate continuu de pe raza altor ocoale cu surplus în gestiune:

Pe masa lemnoasă spre vânzare către populație stăm foarte bine. Tot timpul am avut lemn să aprovizionăm cel puțin județul nostru. Nu poate cineva să spună că a suferit. La Herculane fiind ocolul cu 75% în parcul național, unde nu poți tăia, am găsit soluții, am dus de la alte ocoale, acum tot așa facem. Avem un depozit acolo și transferăm lemnul de la ocoalele care au surplus și-l dirijăm către Herculane, pentru că în zona aceea nu este gaz: Topleț, Mehadia cu toate satele din jur. Vindem la populație 22.000 mc față de19.000 anul trecut. Până la sfârșitul anului, de fapt, când și vine sezonul rece, o să ajungem pe undeva la 44-50.000 de mc pentru populație, lemn de foc care le este absolut necesar pentru încălzit și gătitul hranei“.

Ion Tabugan a mai subliniat că, preţurile lemnului de foc sunt aceleaşi de anul trecut şi sunt cuprinse între 220 de lei pe metru cub la drumul auto şi de 320 de lei în depozite şi diferă de la esenţă la specie.

1 COMENTARIU

  1. Domnule Tabugan,nu ti-e rusine ? Am facut aiurea un drum pana la Ocolul Silvic Bocsa ! O angajata sictirita mi-a spus la telefon ca metrul cub de lemn de foc e 320 lei si,ajuns la fata locului,am vazut ca ai doar crengute la banii astia,nu lemn de foc !
    Lemnul de foc adevarat(nu surcelele)pleaca de la 400 lei ,pana la 480 lei(stejarul). Tot la bisnitarii cu lemne m-ai impins ! 550 lei m-a ajuns metrul cub !!! Sunt doar doua locuri de unde putem procura lemn de foc…Bocsa si Valiug ! Te intreb eu ce batrani stii tu sa mearga la drumul auto sa ia lemn cu 220 lei ?
    Asta e performanta dumitale ,doar garagara ieftina si realizari marete pe hartie !

Comments are closed.

De același autor

Related Articles