Lacul cu nuferi de la Dognecea ar putea redeveni ce a fost cândva

Nuferii de pe Lacul Mic din Dognecea au dispărut în urmă cu mai bine de 10 ani din cauza peştilor fitofagi. Autorităţile locale speră că plantele acvatice se vor regenera după ce peştii vor fi mutaţi în Lacul Mare.

Au fost făcute deja demersuri în acest sens, după cum declară primarul Remus Rof:

A dispărut o atracţie turistică foarte mare din Dognecea. Pe toate pliantele şi pe tot ce ne-a făcut remarcaţi şi cunoscuţi am spus că putem vizita lacul cu nuferi, bisericuţa de lemn de la Calina, Fabrica de apă, mina Ferdinand şi bisericuţa de sus, din deal.

Din păcate, acest peşte ne-a pus mari probleme. Deja am luat legătură cu Apele Române care ne-a dat acceptul ca să putem să secăm lacul, doar că am mai avut nevoie şi de o înţelegere de la firma care se ocupă de piscicultură şi dânşii ne-au asigurat că o să facă tot posibilul ca să mute aceşti peşti mari din Lacul mic în Lacu Mare.

Primarul Remus Rof a mai spus că dacă nuferii nu se vor regenera, Primăria Dognecea va iniţia un proiect pentru repopularea lacului. Potrivit acestuia, frumuseţea locurilor de pe raza localităţii Dognecea merită să fie puse în valoare şi proiectele de promovare turistică a vechii localităţi miniere vor continua.

Cele mai citite

Related Articles