La UEMR se consemnează prezențe ridicate ale studenților la activitățile didactice în format on-line

În Universitatea „Eftimie Murgu” din Reșița, activitățile didactice sunt realizate începând cu 12 martie 2020 în regim on-line, prin utilizarea facilităților IT&C de la nivelul instituției noastre, oferite studenților și cadrelor didactice.

UEMR a pus la dispoziție infrastructura necesară pentru desfășurarea activităților educaționale în sistem on-line, utilizând platforme de e-learning, universitatea dispunând de un sistem integrat de platforme specializate pentru învățământ on-line, bazat pe aplicațiile specifice din pachetul Microsoft Office 365 – Microsoft Teams, la care se adaugă Moodle, Edmodo sau Google Classroom pentru videoconferințe. Activitățile specifice de predare-învățare-evaluare se derulează prin intermediul acestor instrumente, compensând imposibilitatea profesorilor din UEMR de a se putea întâlni cu studenții în spațiile universității. Prorectorul instituţiei, Cristian Chioncel, a precizat la Radio Reşiţa:

Utilizarea aplicațiilor on-line a oferit oportunitatea experimentării generalizate, la toate facultățile și în toate ciclurile de studiu din UEMR, a mijloacelor de comunicare la distanță, oferind posibilitatea de a realiza activitățile cu un număr ridicat de studenți, care au manifestat un interes crescut pentru comunicarea în mediul virtual. În această perioadă în care toate interacțiunile student – cadru didactic au fost organizate exclusiv în on-line, s-a înregistrat o prezență ridicată, cu o medie confirmată a studenților la cursuri în jurul valorii de 70%.

“Ne bucură de asemenea să constatăm că în această perioadă de criză generată de COVID-19 studenții au căutat să inițieze și/sau să se alăture activităților de voluntariat, fiind remarcată implicarea lor în sprijinul comunității!”, a spus prorectorul UEMR, Cristian Chioncel

De același autor

Related Articles