La Spitalul Municipal Caransebeș au fost realizate două intervenții laparoscopice pentru prima dată în istoria acestei unități medicale

În cadrul Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș au fost realizate ieri, pentru prima dată în istoria acestei unități spitalicești, două operații laparoscopice pentru hernie ombilicală și hernie inghinală. Intervențiile chirurgicale au fost realizate de către medicii rezidenți Gheorghe Zaharia Borcean și Cristian Vîlceanu care au fost detașați aici de la Spitalul Județean Timișoara pentru a da o mână de ajutor cadrelor medicale în perioada pandemiei de SARS CoV-2.

Aceste intervenții chirurgicale s-au desfășurat sub atenta supraveghere a doctorului Cristi Tarța, asistent universitar, medic primar și doctor în științe medicale. Cele două operații au fost un real succes iar pacienții în vârstă de 57 și 69 de ani se simt bine și se vor recupera rapid.

Pentru această frumoasă colaborare între Clinica a II-a de chirurgie generală din cadrul Spitalului Județean de Urgență Pius Brînzeu Timișoara și secția de chirurgie a Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș, cadrele medicale de la Caransebeș doresc să aducă mulțumiri domnului profesorului dr. Fulger Lazăr, domnului Dr. Amadeus Dobrescu (șeful Secției Chirurgie II), managerului spitalului județean Raul Pătrașcu, întregului colectiv al Clinicii Sfânta Maria din Timișoara pentru suportul logistic, cât și managerului și întregului colectiv de medici și asistente al SMUC.

Cu alte cuvinte, o echipă frumoasă care a bifat încă o premieră pentru unitatea spitalicească din Caransebeș, semn că, atunci când există pasiune și respect pentru această meserie nobilă, se poate și în Caraș-Severin și nu fiecare pacient cu diagnostic ceva mai complicat e trimis la Timișoara”, au transmis reprezentanții Spitalului din Caransebeș pe pagina oficială de facebook a instituției.

De același autor

Related Articles