Începând cu data de 12 august, în Laboratorul de Analize Medicale a Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa se efectuează, contra cost, teste Real Time PCR pentru depistarea virusului SARS-COV-2.

Programările se fac de luni până vineri , în intervalul ora 10:00-14:00, la numărul de telefon 0743-098 98, iar recoltările în aceleaşi zile, între orele 7:00 şi 8:0, în unul din corturile amplasate în curtea Staţionarului 1. Rezultatele sunt emise în limba română şi engleză, în 48 de ore, şi trebuie ridicate personal sau de către persoana imputernicită de pacient, de la poarta unităţii medicale.

Pentru solicitările la cerere, laboratorul spitalului prelucrează teste atât pentrupersoanele care au obţinut o programare telefonică, cât şi pentru instituţiile care au încheiat un contract de prestări servicii cu Spitalul Judeţean de Urgenţă Reşiţa pentru testarea RT-PCR SARS-COV-2.

În perioada 12 august – 2 septembrie, au fost testate la cerere 400 de persoane, dintre care 10 au fost depistate pozitiv.

Şi testările la cerere suportă acelaşi regim de raportare către Direcţia de Sănătate Publică şi Institutul Naţional de Sănătate Publică.