UPDATE Ora 21.00

Doar 36,83 % din cei aproximativ 15.000 de bocşeni cu drept de vot s-au prezentat la urne. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, cei mai mulţi votanţi sunt bărbaţi şi fac parte din categoria de vârstă 45-64 de ani. Cetăţenii au avut de ales între cinci candidaţi: Sorin Perian de la PNL, Mirel Pascu de la PSD, Gabriel Tălpeanu de la AUR şi independenţii Eugen Cismăneanţu şi Marian Bocşan.
Alegerile locale parţiale s-au desfăşurat fără probleme, în ciuda sesizărilor înregistrate. Unul dintre candidaţi a reclamat că la o secţie de votare au fost depuse 5 cereri pentru urnă mobilă, completate de aceeaşi persoană, lucru ce nu s-a confirmat. Nici faptul că un candidat ar face vize de flotant unor cetăţeni nu s-a adeverit în urma verificărilor efectuate de oamenii legii. Potrivit Inspectoratului Judeţean de Poliţie Caraş-Severin, în ziua alegerilor nu a fost întocmit niciun astfel de document.
Amintim că funcţia de primar a oraşului Bocşa a rămas vacantă în luna martie a acestui an, ca urmare a demisiei edilului ales pe 27 septembrie 2020, liberalul Emanuel Dănilă.

UPDATE Ora 19.45

A mai rămas o oră până la închiderea secţiilor de votare. La Bocşa, doar 33% dintre cetăţenii cu drept de vot s-au prezentat la urne. Şi-au exercitat dreptul constituţional, 4.879 din cei 14.923 de bocşeni înscrişi pe listele permanente şi complementare, la care se adaugă alţi 108 pe listele suplimentare. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, 72 de persoane au solicitat urna mobilă pentru a vota. Cele mai mari prezenţe la urne s-au înregistrat la secţiile organizate la Şcoala Gimnazială nr. 2 şi Liceul Teoretic Tata Oancea.

UPDATE Ora 18.00

Până la această oră, s-au prezentat la urne 26 %. Pentru buna desfăşurare a scrutinului, secţiile vor fi păzite de către jandarmi şi poliţişti.

UPDATE Ora 17.00

Aproximativ 15.000 de bocşeni sunt aşteptaţi astăzi să-şi aleagă primarul. Până la această oră, prezenţa la urne este de aproximativ 23 %, cei mai activi alegători sunt arondaţi la secţia de votare organizată la Şcoala gimnazială nr. 2 din Bocşa. Potrivit Autorităţii Electorale Permanente, cei mai mulţi votanţi sunt bărbaţi şi fac parte din categoria de vârstă 45-64 de ani. Totodată, 63 de persoane au votat cu urna mobilă, iar 82 pe liste suplimentare.
Aproximativ 85 de poliţişti, jandarmi şi efective din cadrul altor structuri ale MAI sunt la datorie pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a alegerilor locale parţiale pentru funcţia de primar al oraşului Bocşa. Până la acest momenţ nu au fost sesizări, evenimente sau incidente.

În Timiş, la Voiteg, şi-au exprimat deja opţiunea pentru viitorul edil, 35% dintre persoanele cu drept de voţ la fel şi în judeţul Arad, la Zăbrani.

UPDATE Ora 16.00

Au mai rămas cinci ore până la închiderea secţiilor de votare. În zona de vest a ţării sunt organizate alegeri locale parţiale pentru stabilirea unor noi primari în comunele Zăbrani din judeţul Arad şi Voiteg din judeţul Timiş, precum şi în oraşul Bocşa din Caraş-Severin, unde până la această oră prezenţa la urne este de 21 %. Alegătorii îşi pot exercita dreptul de vot în baza unui act de identitate. Se poate vota şi cu un buletin care a expirat în perioada 1 martie 2020 – 27 iunie 2021.

UPDATE Ora 15.00

Aproximativ 20% din cei 15.000 de bocşeni cu drept de vot s-au prezentat la urne până la această oră. Cei mai activi locuitori din Bocşa sunt cei arondaţi la secţia de la Şcoala gimnazială nr. 2, unde prezenţa este de peste 27 %. Cele 12 secţii de votare organizate pe raza oraşului pentru alegerile locale parţiale rămân deschise până la ora 21.00. Oamenii legii sunt la datorie pentru asigurarea desfăşurării în condiţii de siguranţă a scrutinului pentru funcţia de primar. Până acum, nu au fost semnalate evenimente sau incidente.

UPDATE Ora 13:30

Până la ora 21, aproximativ 15.000 de locuitori din Bocşa sunt aşteptaţi la secţiile de votare pentru a-şi exprima opţiunea pentru viitorul primar al oraşului. Până la această oră prezenţa la urne este de 16,76%. Numărul celor care s-au prezentat la urne este de 2.502.

UPDATE Ora 12:30

Până la această oră, 13,54% dintre alegătorii oraşului Bocşa s-au prezentat în secţiile de votare pentru alegerea noului primar. Dintre cei 2.055 de votanţi, cei mai mulţi sunt in continuare bărbaţi, 1,069. Cei mai puţini alegători au vârsa cuprinsă între 18 şi 24 de ani, 90, în timp ce, cei mai mulţi votanţi fac parte din categoria de vârstă 45-64 de ani.

UPDATE 11:30

Până la ceastă ora, 1.652 de cetăţeni cu drept de vot din Bocşa s-au prezentat în sectiile de votare. Procentul de prezenţă la urne este acum de 11,07 %. În continuare cei mai multi care s-au exprimat opţunea prin vot pentru alegerea noului primar, sunt bărbaţi 867. Până la această oră doar 61 de tine de până în 24 de ani au fost la vot.

UPDATE 10:30

Până la ora 10:30, 8,63% dintre alegători s-au prezentat la urnele de vot. Dintre aceştia, 664 sunt bărbaţi, iar 633 sunt femeie. Cei mai multi votanţi fac parte din categoria de vârstă 45-64 de ani, în timp ce, doar 43 de tineri cu vârsat între 18 şi 24 de ani şi-au exprimat opţiunea prin vot pentru alegerea viitorului primar.

Aproximativ 15.000 de persoane din Bocsa sunt asteptate astăzi la urne. În cursa pentru functia de primar s-au înscris 5 candidati.

Pentru alegerile locale partiale au fost organizate 12 sectii, care vor functiona în aceleasi spatii ca si la scrutinul trecut.

Până la această oră, prezenţa la urne este de 4,38%. Dintre cei 14.923 de votanţi înscrişi pe liste, 660 şi-au exprimat deja obţiunea prin vot.

În contextul pandemiei de COVID-19, în sectiile de votare au fost asigurate materialele sanitare necesare pentru prevenirea transmiterii virusului.

Pentru buna desfasurare a alegerilor locale partiale de la Bocsa, cele 12 secţii de votare sunt pazite de catre jandarmi şi poliţişti.