„KineDok”, la Reşiţa, prin Muzeul Cineastului Amator şi UEMR

KineDok, platforma de distribuţie alternativă a filmelor documentare europene, lansează noul sezon internaţional al anului 2019 la festivalul de film Febiofest din Bratislava şi simultan în cele şapte ţări partenere.
Prima proiecţie în toate ţările active în cadrul programului se va desfăşura luni, 25 martie, la ora 19:30. Vizitatorii festivalului pot viziona documentarul bulgar „Fiecare zid este o poartă”, de Elitza Gueorguieva, şi pot participa la o discuţie cu cineasta după proiecţia din cinematograful Lumičre din Bratislava.

Dezbaterea va fi transmisă online, proiectată după finalul filmului în oraşele: Braşov, Reşiţa, Praga, Sofia, Zagreb şi Split. Cu ocazia acestei proiecţii urmate de o discuţie difuzată online cu regizoarea filmului, KineDok se extinde şi în spaţiul online. Datorită noului serviciu VOD, KineDok va fi online pe toată durata anului.

Documentarul bulgar „Fiecare zid este o poartă” ne transpune în perioada postrevoluţionară în Bulgaria, reprezentând anii ’90, selectând momente care dezvăluie cum s-a născut conceptul de democraţie în minţile oamenilor din fosta ţară comunistă.
În acest sezon, catalogul KineDok numără 14 documentare din şapte ţări europene, iar de anul acesta KineDok se extinde şi în spaţiul virtual pe pagina kinedok.net, unde vor fi accesibile filme din ediţiile KineDok trecute. La Reşiţa, proiecţia va fi organizată de partenerii locali ai programului Kinedok, Universitatea „Eftimie Murgu” şi Muzeul Cineastului Amator.
Proiecţia va avea loc luni, 25 martie, în corpul B, sala B.1, de la ora 19:30.