Judeţul Mehedinţi a urcat, în ultimele zile, în topul zonelor cu cazuri de COVID-19 din ţară. A fost un număr mare de contaminări în ultimele 24 de ore, iar de la începutul pandemiei s-au înregistrat aproape 450 de îmbolnăviri.

Autorităţile locale caută în prezent soluţii pentru suplimentarea numărului de paturi de spital.

Cu 222 de cazuri în mai puţin de 3 săptămâni, Mehedinţiul a urcat vertiginos în clasamentul judeţelor cu un număr ridicat de infectări.

Cu o medie de 10 până la 15 cazuri pe zi, judeţul a înregistrat ieri o explozie de îmbolnăviri, nu mai puţin de 58 în 24 de ore. Îngrijorătoare este evoluţia focarului de la Uzina de Vagoane, unde numărul de infectări a ajuns la 64, 48 de cazuri în 24 de ore. Cifra ar putea creşte, pentru că au fost testaţi 460 de salariaţi şi rezultatele a 300 de teste încă sunt aşteptate. 449 de persoane au fost infectate cu acest virus, de la începutul pandemiei,

126 sunt încă internate în spital, iar 32 izolate la domiciliu. Cum numărul persoanelor internate a crescut, autorităţile fac demersuri pentru suplimentarea locurilor în spitale. Una dintre soluţii este unitatea sanitară din Baia de Aramă, declarată suport-COVID în martie şi, unde, în aceste zile, au fost internaţi primii pacienţi. De asemenea, conducerea Spitalului Judeţean a cerut Direcţiei de Sănătate Publică transformarea Secţiei Pneumologie în spital pentru pacienţii infectaţi.

romania-actualitati.ro