Județul Caraș-Severin, promovat la Târgul de Turism al României cu un tur virtual

Consiliul Județean Caraș Severin mizează pe turismul de aventură, frumusețea cadrului natural, arta populară și gastronomia locală prezentate într-un tur virtual, celor interesați să descopere Banatul Montan.

În perioada 23-26 februarie 2023, Consiliul Județean Caraș-Severin, prin Serviciul Promovare Turism, alături de Primăria Băile Herculane și Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Caraş-Severin, va participa la Târgul de Turism al României, ediția de primăvară 2023, care se va desfășura la Romexpo, în București. Evenimentul se va deschide joi, în prezența a numeroase oficialități și a publicului interesat de ofertele turistice.

Județul Caraș-Severin se distinge prin peisaje pitorești, cascade, lacuri, muzee, case memoriale, căi ferate montane istorice cum ar fi Oravița-Anina, peșteri, mânăstiri și biserici, mori de apă, zone montane precum Muntele Mic și Semenic, fluviul Dunărea, ruine ale unor cetăți, deosebit de atrăgătoare pentru vizitatorii din țară și din străinătate, locuri în care fiecare își poate găsi liniștea și pacea sufletească. Turiștii se pot bucura de ospitalitatea gospodarilor locali care își primesc oaspeții cu zâmbetul pe buze, cu bucate tradiționale din produse naturale, provenind direct din gospodăriile țărănești, în locuri de poveste pline de tradiții și obiceiuri păstrate de sute de ani, care se mai regăsesc în satele cărășene și astăzi.

Prezența la Târgul de Turism al României este una dintre cele mai importante oportunități de promovare a județului ca destinație turistică, contribuind la consolidarea acestui domeniu în județul Caraș-Severin și este o bună ocazie de a ne promova cele mai valoroase și semnificative frumuseți, precum obiectivele turistice, valorile tradiționale, arta populară, gastronomia locală, turismul de aventură, frumusețea cadrului natural“, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

Turismul cărășan trebuie promovat prin valorificarea elementelor care ne fac unici atât la nivel național, cât și în întreaga lume. Pentru că Banatul Montan a fost desemnat destinația turistică a anului 2021, Consiliul Județean Caraș-Severin a realizat un tur virtual prin care să prezinte lumii principalele sale destinații turistice.

Stațiunea Băile Herculane se numără și ea printre atracțiile unice din Caraș Severin ce vor fi prezentate la Târgul de Turism al României.

În puține locuri din România istoria și legendele se împletesc și sunt atât de prezente până în zilele noastre ca în stațiunea de pe Valea Cernei. Povestea stațiunii balneare Băile Herculane în trecut, înainte de vremurile marilor imperii ale antichității și se împletește cu legenda marelui Hercule, a luptei cu Hydra și a argonauților în căutarea lânii de aur. O plimbare prin centrul stațiunii este o călătorie în timp, cu clădiri încărcate de istorie, de o frumusețe aparte, construite într-un încântător stil baroc de factură austriacă. Hotelul Apollo, aflat în Piața Hercules, a fost ridicat în 1824 și i-a găzduit pe împăratul Francisc I şi pe soţia sa, împărăteasa Carolina. În cinstea lor, hotelul a fost denumit „Francisc” și numel împărătesei, „Carolina”, i-a fost dat băii din vecinătate”, a declarat și primarul stațiunii Băile Herculane, Cristian Miclău.

La Târgul de Turism participă și Orchestra Profesionistă „Virtuozii Semenicului“, condusă de prof. Petrică Vița, soliștii vocali Ramona Vița și Maria Morman, alături de dansatorii Adi Jurchescu și Patricia Hurduzeu. În fiecare zi vor fi prezenți la standul de prezentare al Consiliului Județean Caraș-Severin invitați speciali din foarte multe domenii de activitate.

De același autor

Related Articles