Cărăşenii care şi-au programat o vacanţă în Grecia, au nevoie de un test Real Time PCR pentru depistarea infecţiei cu SARS-CoV-2. Doar că în Caraş-Severin nu există niciun cabinet autorizat de Ministerul Sănătăţii.

Ministerul Sănătăţii a publicat lista cabinetelor autorizate în realizarea testelor pentru depistarea noului coronavirus

Pe aceasta nu se regăseşte niciun cabinet din Caraş-Severin, însă cu toate acestea, unele cabinete din Reşiţa recoltează probe pe care le trimit către cele autorizate autorizate din Timişoara, iar rezultatele vin în maximum 48 de ore. Cum rezultatele sunt valabile doar 72 de ore de la momentul recoltării, cărăşenii riscă să ajungă la graniţa cu Grecia, având testul gata expirat şi astfel să facă, evident, cale întoarsă.

Singura soluţie în această situaţie este să vă îmbarcaţi toată familia în maşină şi să faceţi un drum până la Timişoara, unde există nu mai puţin de şapte centre pentru testarea la infecţia cu SARS-CoV-2, sau dacă locuiţi mai aproape de judeţul Mehedinţi, să vă îndreptaţi către Spitalul de Urgenta Drobeta-Turnu Severin.

La Timişoara, preţul unui test Real Time PCR variază între 250 şi 400 de lei, aşa că atunci când vă faceţi planurile de vacanţă în Grecia, aveţi grijă să includeţi încă o cheltuială de cel puţin 1.000 de lei pentru o familie de 4 persoane