Preşedintele Curţii de Apel Timişoara, jud. Erica Nistor, Vicepreşedintele curţii, judecător Gheorghe Oberşterescu şi managerul economic al curţii, împreună cu Preşedintele Tribunalului Caraş-Severin, jud. Alin Chiseev s-au întâlnit, la sediul Judecătoriei Oraviţa, cu Primarul oraşului Oraviţa, Dumitru Ursu, arhitectul şef al oraşului şi consilierul juridic al oraşului pentru a identifica terenul pe care se va construi noul palat de justiţie din Oraviţa.

Dumitru Ursu a asigurat conducerea Curţii de Apel că în termen de două săptămâni va propune către Consiliul Local Oraviţa aprobarea trecerii din administrarea oraşului în administrarea tribunalului a unei suprafeţe de teren, aşezată la intrarea în localitate, teren pe care va fi amplasată investiţia.

Ridicarea unei noi clădiri în care să funcţioneze Judecătoria Oraviţa era o măsură necesară, atât din perspectiva organizării instanţei, cât şi din perspectiva realizării actului de justiţie şi a creşterii satisfacţiei publice faţă de sistemul judiciar. Clădirea actuală este într-o stare de continuă degradare cauzată de apele subterane din zonă, o soluţie tehnică de reabilitare fiind lipsită de eficienţă”, a precizat preşedintele Tribunalului, jud. Alin Chiseev.

Participanţii la întâlnirea de astăzi au fost de acord cu demararea urgentă a procedurilor de începere a investiţiei, deoarece se doreşte finalizată cât mai curând posibil.

Purtător de cuvânt al Tribunalului Caraş- Severin,

jud. Daniela Deteşan      

Foto: wikimapia.org