Jandarmii și polițiștii din Caraș-Severin sunt la datorie și de Florii. Desfășurare de forțe pentru asigurarea ordinii publice

Creştinii ortodocşi prăznuiesc în acest sfârșit de săptămână Floriile, cea mai importantă sărbătoare ce vesteşte Paştele. Cu acest prilej, jandarmii cărășeni vor asigura ordinea şi siguranţa publică în acest sfârșit de săptămână, fiind prezenţi în apropierea lăcaşurilor de cult unde vor avea loc slujbe religioase, dar vor desfăşura și acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate.

Totodată, jandarmii vor acorda ajutor și informații utile pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

„Reamintim că purtarea măștii de protecție în toate spațiile publice, astfel încât să acopere nasul și gura, este obligatorie, inclusiv în lăcașurile de cult, pe timpul oficierii slujbelor.De asemenea, jandarmii montani vor fi în mijlocul turiştilor care aleg să-și petreacă timpul liber la munte, recomandându-le să nu se aventureze pe traseele turistice fără echipament adecvat, să aibă în permanenţă asupra lor un telefon mobil pentru a anunţa la numărul de urgenţă 112 dacă se află în situaţii dificile. Și în acest sfârșit de săptămână vom fi prezenți 24 de ore din 24, alături de colegii noștri de la I.P.J. Caraș-Severin și celelalte instituții cu atribuții în domeniu pentru siguranța locuitorilor județului nostru. Efectivele MAI de la nivelul județului Caraș-Severin vă urează sărbători binecuvântate”, transmit reprezentanții jandarmilor cărășeni

Și Poliţiştii cărășeni, împreună cu jandarmi și reprezentanți ai celorlalte structuri cu care acţionează în sistem integrat, sunt la datorie și la acest sfârșit de săptămână, pentru ca Sărbătoarea Floriilor să fie celebrată în siguranță, iar prevederile legale pentru prevenirea răspândirii virusului Covid – 19 să fie respectate.

Peste 200 de polițiști acționează în medie, zilnic, astăzi, 24 aprilie, și mâine, 25 aprilie, atât cu scopul prevenirii faptelor antisociale, cât și pentru prevenirea răspândirii și infectării cu virusul SARS COV-2. Polițiștii vor fi prezenți în zona lăcașurilor de cult de pe raza județului pentru a preveni orice fel de evenimente nedorite, pentru a fluidiza traficul rutier și a evita formarea de aglomerări de persoane, precum și pentru a se asigura că se respectă măsurile sanitare de prevenție.

În această perioadă sunt la datorie atât polițiști din structurile de ordine publică, cât și poliţişti de la structurile de poliție rutieră, iar în cadrul activităților sunt angrenați și polițiști din alte structuri: investigaţii criminale, investigarea criminalităţii economice, luptători de intervenţie rapidă şi poliţişti de la arme, explozivi şi substanţe periculoase. Activitățile de prevenire a răspândirii și limitare a infectării cu noul coronavirus se desfășoară împreună cu partenerii instituționali.

Se acționează în centre comerciale, piețe, mijloace de transport în comun, pe terase, parcuri, zone turistice, pentru verificarea respectării măsurilor de protecție sanitară, pentru a proteja sănătatea cetățenilor și pentru prevenirea faptelor antisociale. De asemenea, poliţiştii rutieri acționează cu mijloacele tehnice din dotare pentru supravegherea traficului rutier pe drumurile publice din județ, cu scopul de a preveni și combate principalele cauze generatoare de accidente rutiere.

Reamintim că purtarea corectă a măștii de protecție în toate spațiile publice este obligatorie, inclusiv în zona lăcașurilor de cult și pe timpul oficierii slujbelor religioase. În caz de urgență sau dacă aţi asistat ori aveţi cunoştinţă despre comiterea vreunei fapte antisociale, sesizați cel mai apropiat poliţist ori sunaţi la 112 – Apelul Unic de Urgenţă!

De același autor

Related Articles