Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Caraş-Severin vor asigura misiunile de ordine publică la manifestările ce se vor desfăşura pe raza judeţului, principalul obiectiv fiind prevenirea evenimentelor de orice natură şi desfăşurarea în condiţii de siguranţă a manifestărilor publice.

De asemenea, jandarmii montani vor acţiona zilnic, în staţiunile montane şi balneoclimaterice, pentru menţinerea unui climat de linişte, prevenirea şi combaterea infracţiunilor, îndrumarea şi informarea turiştilor aflaţi pe traseele montane, precum şi salvarea şi evacuarea turiştilor aflaţi în dificultate. Jandarmii montani sfătuiesc turiştii, care aleg să petreacă minivacanţa la munte, să nu se aventureze pe trasee montane fără echipament adecvat, să se informeze asupra traseului pe care doresc să îl parcurgă, să nu consume băuturi alcoolice şi să pornească în drumeţii doar pe marcaje.

Jandarmii vor acorda ajutor și informații utile pentru asigurarea unui climat de normalitate a ordinii publice, cât și pentru a preveni infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

Sursa foto: IJJ Caraş-Severin