Jandarmii cărăşeni au fost prezenţi şi în acest an la „Fest Folk Festival 2020”. Mai multe efective au fost angrenate zilele trecute în misiuni de asigurare a ordinii publice.

Efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin au asigurat măsurile de ordine și siguranță publică cu ocazia desfășurării evenimentului cultural-artistic din localitatea Gărâna, unde, prin grija organizatorilor au fost luate și respectate toate măsurile necesare pentru desfășurarea în bune condiții a evenimentului.

Pe timpul celor două zile, pentru siguranța cetățenilor, dar și pentru păstrarea unui mediu curat, jandarmii montani au fost prezenți şi în zonele unde au fost montate corturile, dar și pe traseele turistice, prezentând turiștilor prevederile legislative privind protejarea mediului înconjurător, faptele ce constituie contravenție, dar și cuantumul amenzilor, acestea putând ajunge până la 5000 lei (aprinderea focului în alte locuri decât cele special amenajate).

În contextul actual privind combaterea răspândirii virusului Covid-19, în zona stațiunii Crivaia au fost desfășurate acțiuni în cooperare cu celelalte instituții abilitate ale statului, fiind aplicate sancțiuni contravenționale. Totodată în acest sfârșit de săptămână în comuna Văliug și localitatea Gărâna au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de 2000 de lei, conform lg. 61, lg. Picnicului, pescuit și acvacultura.

Jandarmii cărăşeni se pregătesc pentru „Gărâna Jazz Festival 2020” care va debuta joi, 6 august în locaţia tradiţională din Poiana Lupului.

Pentru că şi în acest an la Jazz, în ciuda pandemiei de COVID-19, se preconizează prezenţa unui public destul de numeros, pentru prevenirea incidentelor nedorite, jandarmii cărăşeni fac următoarele recomandări: să fie atenţi la obiectele personale să-şi asigure încuietorile portierelor la autoturisme şi să nu poarte accesorii de valoare care pot atrage atenţia persoanelor cu intenţii dubioase şi nu în ultimul rând să respecte regulile stabilite de organizatori.