Asociaţia Tinerilor Ortodocşi din Banatul de Munte organizează timp de trei zile un şir de întâlniri cu schimonahul Damaschin de la Mănăstirea Grigoriu din Muntele Athos. Părintele este misionar în Africa, iar în această perioadă de post se află în România, dorind să stea de vorbă cu tinerii din Episcopia Caransebeşului, dar nu numai cu aceştia.

Convorbirile duhovniceşti vor debuta sâmbătă, 13 aprilie, la Teatrul Vechi din Oraviţa începând cu ora 17:30, vor continua duminică, 14 aprilie, la Caransebeş de la ora 17:00, în sala de spectacole a Casei de Cultură „George Suru” şi se vor încheia luni, 15 aprilie, de la ora 17, la Sala Lira a Liceului de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa.

„Dacă este să ne întrebăm de ce să participăm la aceste întâlniri duhovniceşti cu părintele Damaschin putem spune că părintele este în primul rând foarte apropiat de tineri, dar ăi de toţi cei ce doresc să afle mai multe informaţii despre viaţa şi activitatea pe care şi-o desfăşoară în Muntele Athos, dar mai ales în Africa. El a susţinut mai multe conferinţe, atât în ţara noastră, cât şi în alte părţi, fiind un om simplu, cu un limbaj pe înţelesul tuturor şi de aceea toţi cei care vor veni la aceste conferinţe vor putea să-i adreseze părintelui orice fel de întrebare din domeniul teologiei, dar şi din alte domenii, precum şi despre activitatea pe care el şi-o desfăşoară în Africa”, a subliniat Cătălin Ciorângă, vicepreşedinte ATOR BM:

Părintele Damaschin este misionar în Africa de peste 25 de ani, el a tradus mai multe cărţi din limba greacă în limba swahili pentru comunităţile ortodoxe din Africa. Este şi un apropiat al poporului român, dovadă fiind faptul că a învăţat limba română din dragoste pentru poporul nostru şi a tradus mai multe cărţi din limba română în limba greacă.
Aceste conferinţe organizate de tinerii atorişti sunt sprijinite de Episcopia Caransebeşului, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Lucian, iar intrarea la aceste seri duhovniceşti va fi liberă.