[VIDEO] Inundaţii la Glimboca! Mai multe case şi curţi au fost afectate

Rupere de nori la Glimboca! Mai multe gospodarii din această comună de pe Valea Bistrei au fost afectate de ploaia torenţială de astăzi, în prezent fiind întocmite rapoartele de evaluare a pagubelor.

Apa cu noroi a pătruns în numeroase curţi, pivniţe, dar şi în casele oamenilor, acoperind totul cu un strat gros de noroi. Pentru a evacua apa din gospodarii, autorităţile locale din Glimboca au cerut ajutorul pompierilor militari. Detaşamentul Caransebes al Inspectoratului pentru Situatii de Urgente a intervenit rapid. Din primele informaţii se pare că 3 case şi 27 de curţi au fost afectate.

În urma manifestării fenomenelor hidrometeorologice periculoase prognozate pentru judeţul Caraş-Severin, în localitatea Glimboca au fost afectate mai multe gospodării. Până în acest moment au fost inundate 3 case şi 27 de curţi. Au intervenit pompierii militari de la Detaşamentul Caransebes al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţe cu 2 motopompe transportabile. Pompierii militari împreună cu localnicii au decolmatat un podeţ iar în urma acestei acţiuni, apa a început să se retragă. Pompierii militari acţionează în continuare pentru evacuarea apei din cele 3 case. La faţa locului se află şi prefectul judeţului Caraş-Severin, Cristian Gâfu şi inspectorul şef al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenţe Caraş-Severin, colonel Cristinel Coneru. Din fericire această situaţie nu s-a soldat cu victime. Persoanele care locuiesc în cele 3 case s-au autoevacuat şi nu a fost necesară evacuarea altor gospodării”, ne-a transmis sublocotenentul Magdalena Tocmelea.

În cursul zilei de astăzi, prefectul județului, Cristian Gâfu, s-a deplasat la Glimboca și la Zăvoi pentru a constata pagubele produse de inundațiile care au afectat cele două comune.

De asemenea, alături de col. Cristinel Coneru, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență ”Semenic”, Cristian Gâfu a supravegheat intervențiile personalului ISU pentru înlăturarea efectelor produse de inundații. La Glimboca au fost afectate 7 case, 27 de curți și o mașină, iar la Zăvoi au fost inundate peste 40 de curți, precum și DJ 683, spre Poiana Mărului, unde o porțiune de aproximativ 3 km a fost acoperită de aluviuni și de copaci, iar șanțurile au fost colmatate. Tot la Zăvoi, drumul pietruit spre stația de apă a fost spălat de viitură pe o porțiune de aproximativ 400 de metri.

Prefectul a intrat în curțile afectate pentru a constata pagubele și a transmis tuturor primăriilor, care s-au confruntat cu fenomene meteorologice care au produs pagube, rugămintea să își întocmească rapoartele operative, pe care mai apoi să le trimită la Instituția Prefectului Caraș-Severin și la ISU Caraș-Severin, conform constatării comitetelor locale pentru situații de urgență.

Din păcate, la nivelul judetului Caras-Severin, pericolul inundaţiilor putem spune că nu a trecut încă, având în vedere că Administraţia Naţională de Meteorologie a emis un cod portocaliu de vreme rea în Banat şi în Crişana dar şi în Transilvania, Maramureş, Moldova şi local în Muntenia, Dobrogea şi Oltenia. În continuare vor fi perioade cu averse torenţiale şi se vor acumula cantităţi de apă de peste 40 l/mp şi pe arii restrânse 50…80 l/mp.

Sursa foto si video: facebook

De același autor

Related Articles