Pompierii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin au intervenit astăzi cu promptitudine în mai multe localităţi pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor.

Salavatorii militari sunt în alertă şi sunt pregătiţi să facă faţă tuturor solicitărilor având în vedere că judeţul nostru este până la ora 23.00 sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Magdalena Tocmelea.

Pe parcursul zilei de astăzi, pompierii militari din Caraş-Severin au intervenit în mai multe localităţi pentru evacuarea apei din gospodăriile cetăţenilor. Este vorba despre o locuinţă din Sălbăgelu Nou unde apa a intrat într-o bucătărie, într-un hol şi într-un grajd. Şi o gospodărie din Prisaca a fost inundată.

Probleme au fost şi în localitatea Maciova, aici a fost inundat beciul unei locuinţe. Pe timpul nopţii a fost anunţat faptul că pe DN 57 B între Globul Craiovei şi Lăpuşnicel au căzut bolovani pe carosabil. Drumul a fost blocat pe ambele sensuri iar pentru deblocarea acestora au acţionat colegii din Orşova. Forţele şi mijloacele de intervenţie din cadrul inspectoratului nostru sunt pregătite să acţioneze în sprijinul cetăţenilor, dacă va fi cazul”, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Semenic, Magdalena Tocmelea.

Vă reamintim că vestul ţării se află până în această seară la ora 23.00 sub cod portocaliu de instabilitate atmosferică temporar accentuată. Administraţia Naţională de Meteorologie anunţă frecvente descărcări electrice, ploi torenţiale, grindină şi vijelii. Cantităţile de apă vor depăşi 40 l/mp şi pe arii restrânse 50…80 l/mp.