La Sala de Conferinţe a Hotelului Diana din staţiunea Băile Herculane s-au desfăşurat lucrările Conferinţei Naţionale ÎNTOARCEREA LA APĂ! ECHILIBRU ŞI SĂNĂTATE, manifestare ajunsă în acest an la cea de-a treia sa ediţie. Au participat la acest eveniment medici, asistenţi medicali, agenţii de turism, unităţi turistice şi specialişti în domeniu din sudul şi sud-vestul ţării. Acesta este cel de-al treilea eveniment care face parte integrantă dintr-o campanie civică pentru redresarea staţiunii de pe Valea Cernei, atât din punct de vedere economic, cât şi al imaginii naţionale şi internaţionale.
poz 2
Principalele teme aduse în atenţie pe parcursul conferinţei de astăzi se referă la dezvoltarea zonei şi readucerea în atenţia publicului a apelor cu proprietăţi speciale, îmbunătăţirea serviciilor şi promovarea turismului din această zonă a ţării. Tot în cadrul acestei conferinţe s-au căutat soluţii bazate pe factori naturali către pacienţi şi turiştii care doresc să vină aici, precum şi noi posibilităţi în amterie de tratament, atât pentru corp, cât şi pentru echilibru interior.  Au fost abordate apele termale ale lui Hercules din mai multe puncte de vedere, medical, psihologic şi istoric, participanţii la conferinţă manifestându-şi interesul pentru staţiunea Băilor Herculane, arătând că aceasta dispune de un imens potenţial terapeutic şi medical, neadus încă la adevărata sa valoare!
„Ne bucurăm că medicii au avut posibilitatea de a schimba păreri şi cred că împreună au reuşit să pună la punct planul câtorva terapii noi, cu ajutorul consilierii psihologice! Ne bucurăm că invitaţii care au venit din diferite zone şi unii dintre ei nu au mai văzut până acum Băile Herculane, cu atât mai mult nu ştiau despre istoria lor, acum au aflat şi pot să transmită acest mesaj mai departe şi considerăm că şi evenimentul de astăzi este un punct important în drumul nostru de a promova imaginea staţiunii!” , ne-a declarat la sfârşitul conferinţei Laura Pătru – responsabil PR în cadrul Asociaţiei PRO TURISM HERCULANE, principalul organizator al manifestării.  Cât priveşte concretizarea soluţiilor propuse pe parcursul desfăşurării conferinţei, Laura Pătru ne-a precizat : „Deja în graficul ultimelor 12 luni pe care le au hotelierii, numărul turiştilor a crescut considerabil. Ne place să credem că şi noi am pus umărul acolo şi ne aşteptăm ca în următoarele luni, în urma mediatizării în afara ţării a acestor pachete – mai ales în ţările care până acum nu au vândut niciun pachet către Băile Herculane – să simţim cumva şi prezenţa turiştilor de afară, mulţi dintre ei pentru prima dată!”.
Participanţii la această conferinţă naţională vor vizita în această după-amiază şi mâine dimineaţă o serie de hoteluri şi baze de tratament din Băile Herculane, precum şi o serie de obiective turistice din zonă.
Paul-Sever SMADU