Intervenţii chirurgicale amânate în Timiş! Centrul de Transfuzii din Timişoara are nevoie de sânge pentru bolnavii cronici

Centrul de Transfuzii Sanguine din Timişoara are mare nevoie de sânge. Numărul donatorilor pe zi nu depăşeşte 50, este extrem de mic comparativ cu cererea, susţin reprezentanţii unităţii de transfuzie.

Colectele mobile sunt interzise în această stare de alertă iar unele intervenţii chirurgicale au fost din nou amânate, din lipsă de sânge. În această situaţie au fost onorate strict urgenţele, care nu au fost puţine, ne-a declarat coordonatorul Centrului Regional de Transfuzii din Timişoara, Rodica Lighezan.

Nu avem voie să facem colecte mobile în această situaţie de alertă iar numărul celor care ne trec pragul zilnic, nu depăşeşte 50 pe zi în condiţiile în care în Timişoara avem nevoie de 100 de donatori pe zi, deci avem un deficit de 50, ceea ce este enorm. Unele operaţii care sunt programate se amână şi putem onora strict urgenţele şi urgenţe avem. Ieri, de exemplu am avut un accident de tren, sunt situaţii dramatice pentru aceste situaţii avem sânge dar pentru cronici nu putem în ziua în care se internează să-i ajutăm, reuşim în zilele următoare dar e greu”, ne-a declarat coordonatorul Centrului Regional de Transfuzii din Timisoara, Rodica Lighezan.

Cei care doresc să ajute sunt rugaţi să vină zilnic la sediul Unităţii de Transfuzii din Timişoara între orele 8.00-13.00. O singură persoană poate salva două vieţi. Şi gestul tău contează!

Sursa foto: Centrul de Transfuzii Timisoara

De același autor

Related Articles