Inspectorii Direcţiei de Sănătate Publică din Caraş-Severin verifică în această perioadă unităţile de alimentaţie publică. Ei sunt atenţi la condiţiile de depozitare a alimentelor şi dacă restaurantele şi magazinele au sau nu apă curentă.

Tot DSP-ul trebuie să verifice condiţiile de asigurare a asistenţei medicale în unităţile sanitare, asigurarea stocurilor de medicamente de urgenţă, în special a medicamentelor pentru patologiile agravate de caniculă, dar şi asigurarea rezervelor de apă proprii în cazul spitalelor. Aceste controale sunt extrem de necesare pentru menţinerea sănătăţii publice pe timp de caniculă, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

„Temperaturile foarte ridicate și constant mari din ultima vreme produc un evident disconfort termic. Cu precădere persoanele mai în vârstă, cele bolnave cronic ori de alte afecțiuni, inclusiv acute, sunt cel mai afectate. Nu numai ele, însă, pentru că expunerea timp îndelungat la soare, fără o hidratare și o alimentație corespunzătoare poate produce efecte nedorite asupra sănătății.

Așadar, e bine să nu consumați exagerat alcool în această perioadă, să evitați grăsimile și mesele grele, să beți multă apă sau lichide răcoritoare și revigorante ( a se evita excesul de băuturi energizante și cafea). Să vă îmbrăcați adecvat, cu haine ușoare, preferabil în culori deschise și să vă acopetiți capul cu șepci sau pălării de soare. Pentru urgențe apelați la 112 sau, dacă nu e cazul, opriți-vă la un cort de prim ajutor!