[AUDIO] Incident spitalicesc cu iz de nepăsare la Reșița

spital

Update marţi, 24 septembrie

Conducerea unităţii afirmă că bărbatul a ajuns la spital după ce a fost imobilizat pentru mai multe zile în apartamentul său în urma unei căzături şi că el a beneficiat de tratament de specialitate de urgenţă în cadrul spitalului, dar că nu a putut fi salvat având în vedere evoluţia cazului. Managerul spitalului, dr. Dumitru Secăşan, ne-a declarat că pacientului i-au fost făcute analize, i s-a făcut o ecografie şi a fost perfuzat, el fiind diagnosticat cu pleurezie, lichid de ascită şi miocardo – scleroză post etanolică. Potrivit acestuia, pacientul a decedat prin stop cardio-respirator în momentul în care a venit medicul de interne pentru a-i face un EKG. Întrebat despre acuzaţiile de neglijenţă aduse de familie şi la întârzierea medicului specialist, dr. Dumitru Secăşan a afirmat că, deşi specialistul este un medic providenţial, nu poate afirma că în acest caz prezenţa acestuia ar fi fost salvatoare.

Declaraţia dr. Dumitru Secăşan:

***

Un bărbat în vârstă de 64 de ani a murit în această după-amiază la Spitalul Judeţean de Urgență din Reșița. Familia acestuia acuză personalul medical de neglijență în serviciu și spune că nu este normal ca un caz de urgență să aștepte opt ore pentru a fi văzut de un medic specialist. Pacientul a fost adus în jurul orei 9.00 la spital pentru că se simțea rău. După câteva perfuzii și investigații medicale, s-a ajuns la concluzia că trebuie văzut de un medic de la interne, însă bărbatul a decedat și doctorul nu a mai apărut să îl consulte.

Am încercat să aflăm punctul de vedere al conducerii unității, însă în zadar. Purtătorul de cuvânt, Violeta Florea a spus că nu are mandat să ne ofere informații:

 Jaro Marșalic, directorul medical, nu a fost de găsit. Deși inițial ni s-a spus să îl căutăm la dânsul în cabinet că numai ce a plecat de la unitatea de primiri urgențe, acolo ni s-a transmis că se află în operație. La rândul său, managerul Spitalului de Urgență din Reșița, Dumitru Secășan, a declarat că nu poate oferi informații despre cele întâmplate:

Nici medicii de la unitatea de primiri urgențe nu au vrut să dea declarații despre cazul bărbatului de 64 de ani care a murit în această după-amiază la Spitalul de Urgență din Reșița.

De același autor

Related Articles