[FOTO] Scenă deschisă pentru Gărâna Jazz Festival 2018

659

În Poiana Lupului a început cea de a XXII-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna.

Echipaţi cu haine groase, rucsacuri, pături, aparate de fotografiat şi alte accesorii şi pregătiţi de spectacol: aşa s-a putut descrie în câteva idei imaginea din Poiana Lupului de la Gărâna, unde sute de fani ai stilului de muzică, apărut la începutul secolului XX, în ţările sudice ale statelor unite, şi-au dat din nou întâlnire de astăzi şi până duminică, 15 iulie pentru a 22-a oară.

Menţionăm că festivalul de jazz de la Gărâna se desfăşoară timp de 4 zile pe trei scene din tot atâtea locaţii, este vorba de Hanul la Răscruce, Biserica romano-catolică din Văliug şi aici La Scena din Poiana Lupului unde s-a ridicat cortina în această seară.

Timp de mai multe ore pentru publicul local, naţional şi european evoluează formaţii din Germania, Elveţia, SUA, Polonia, Coreea, Suedia şi România, cu proiecte care mai de care mai sofisticate pentru că jazzul este un gen greu de definit care cuprinde o gamă largă de siluri de muzică.

În timpul concertelor sau în pauze pot fi vizitate standurile cu material informativ, dar şi cele cu bucate alese ale gastronomilor sosiţi, din întreaga ţară, la poale de Semenic.

Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica a urmărit atmosfera primei seri şi a cules câteva impresii de la iubitorii muzicii de gen:

Până duminică, 15 iulie, programul festivalului de jazz de la Gărâna continuă cu o paletă vastă de evenimente în trei locaţii distincte: Hanul La Răscruce, Biserica romano-catolică din Văliug şi la Scena din Poiana Lupului.

Youn Sun Nah & Ulf Wakenius (Coreea – Suedia) înregistrare din concert:

Radio România Reşiţa este partener media al evenimentului.


Iubitorii de jazz îşi pregătesc deja bagajele pentru un week-end prelungit la munte, la peste 1.000 de metri altitudine. Ce-a de a 22-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna va debuta astăzi în 3 locaţii: Poiana Lupului, Hanul la Răscruce şi Biserica Catolică din Văliug.

În cele patru zile, pe cele trei scene, vor urca 88 de muzicieni din 16 ţări, adevăraţi titani ai genului, câştigători şi nominalizaţi Grammy care vor susţine în această ediţie 25 de concerte. Organizatorii nu se dezmint, au pregătit şi în acest an un program spectaculos, va fi una dintre cele mai frumoase şi importante ediţii de până acum, ne-a confirmat şi Marius Giura, directorul Festivalului de Jazz de la Gărâna.

“Este o ediţie plină, amplă, cu 4 concerte pe zi la scena mare din Poiana Lupului, nume mari vor fi la Gărâna, câştigători şi nominalizaţi Grammy, ediţia din acest an, am semnale că este aşteptată de foarte mulţi iubitori ai genului. Vă promit că va fi o ediţie de excepţie, printre cele mai bune de până acum, aşa că vă aşteptăm cu drag în cele 3 locaţii”, ne-a declarat directorul festivalului Marius Giura.

Joi, 12 iulie, ora 19, în Poiana Lupului vor concerta:

-Proiectul “La classe opearia va in Paradiso”, Mircea Tiberian (România, Elveţia, Germania, S.U.A.)

-Pink Freud (Polonia)

-Youn Sun Nah & Ulf Wakenius (Coreea, Suedia)

-Sebastian Studnitzky Quartet (Germania).

Pe lângă concerte, iubitorii de jazz vor putea participa şi la prezentarea unei instalaţii-experiment realizată de pictorul Gheorghe Fikl, la reprezentaţia piesei de teatru „Ferma”, a trupei Auăleu din Timişoara, la Târgul Naţional de Viniluri, la expoziţia de afişe de jazz, precum şi la lansarea cărţii „Instant Stage” semnată de Ioana Tăut.

Dacă nu aţi apucat încă să achiziţionaţi bilete la festival, o mai puteţi face online pe www.garana-jazz.ro/bilete. Biletele vor fi disponibile şi la faţa locului, la punctul de acces în Poiana Lupului, de astăzi, începând cu ora 16.00, în trei variante: bilet de o zi, la preţul de 85 lei; abonament pentru trei zile, la preţul de 240 lei şi abonament pentru întreaga perioadă a festivalului, la preţul de 300 de lei.

Partener media RADIO ROMÂNIA REŞIŢA

Daiana Roşca, Hardy Cvoica