Săptămână de foc pentru elevii de a XI-a și a XII-a. Începe simularea BAC-ului

Simularea de Bacalaureat 2019 începe luni, 18 martie, cu proba la Limba și literatura română. La această examinare, Ministerul Educației va testa pe elevii de clasa a XI-a introducerea a minimum 30% teste grilă în subiectele de simulare la Matematică și Istorie. Instituția oficială nu a pus la dispoziția elevilor nici până la această oră modele de subiecte conform noilor planuri.

În Caraş-Severin, la clasa a XI-a sunt aşteptaţi la simulări 2.618 elevi, dintre care 516 fac parte din învăţământul la seral. La clasa a XII-a ar trebui să susţină aceste probe un total de 2.504 elevi dintre care 603 de la seral.
La ultima probă, cea obligatorie profilului, vor lua parte doar elevii din clasa a XI-a.

Calendar simulare Bac 2019

18 martie 2019     Simulare Limba și literatura română – scris
19 martie 2019     Simulare Limba și literatura maternă – scris
20 martie 2019     Simulare Proba obligatorie a profilului
29 martie 2019     Afișarea rezultatelor

Elevii și părinții au aflat în urmă cu mai puțin de o lună că Ministerul ia din nou în calcul să introducă grilele la examen. Consiliul Național al Elevilor a fost cea mai vehementă asociație împotriva acestor teste grilă, atrăgând atenția că aduce mirajul notelor mari și false așteptări din partea tinerilor.

De altfel, chiar în prima zi de simulare a examenelor de Evaluare Națională 2019, Consiliul Elevilor a anunțat că boicotează simulările și i-a îndemnat pe elevii de clasele a VII-a și a VIII-a participanți la testare să protesteze “fie dând foaia goală, fie scriind tot ceea ce este greșit la sistem, transformându-ne foaia de examen într-un manifest față de învățământul românesc”.