Elevii de clasa a VIII-a se pot înscrie de luni şi până pe 11 iunie pentru a susţine Evaluarea Naţională, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei.

Proba scrisă la Limba şi literatura română se va desfăşura pe 22 iunie, iar proba la Matematică – pe 24 iunie. Elevii din rândul minorităţilor naţionale vor susţine proba scrisă la Limba şi literatura maternă pe 25 iunie.

Rezultatele vor fi afişate pe 29 iunie iar contestaţiile vor fi depuse pe 30 iunie. Rezultatele finale, după contestaţii, vor fi afişate pe 4 iulie.

Înscrierea candidaţilor pentru Evaluarea Naţională se face astfel: pentru candidaţii din seria curentă, secretarii unităţilor de învăţămânţ în conformitate cu evidenţele şcolii, introduc datele personale ale elevilor în platforma dedicată Evaluării Naţionale. Aşadar, nu se completează nicio cerere pentru candidaţii seriei curente, anunţă Inspectoratul Şcolar Judeţean Caraş Severin.
Pentru candidaţii din anii precedenţi înscrierea se face de către secretariatul unităţii de învăţământ pe care candidaţii au absolvit-o, pe baza actelor prezentate de aceştia.

Ministerul Educaţiei a decis ca, în acest an, să organizeze şi o sesiune specială pentru elevii claselor a VIII-a care nu pot participa la prima sesiune din motive medicale. Această sesiune este organizată imediat după sesiunea principală. În aceste condiţii, repartizarea computerizată a elevilor la liceu va avea loc după sesiunea specială, respectiv pe 24 iulie.