Incendiu de proporții în Parcul Național Domogled

Detașamentele de Pompieri Dr.Tr.Severin și Orșova intervin pentru stingerea unui incendiu de litieră izbucnit în Parcul Național Domogled, informează ISU MEHEDINȚI.

Update ora 11.30

În jurul orei 11.30, elicopterul a făcut prima alimentare din Barajul lui Iovan. Acum, acţioneaza pentru stingerea incendiului. De asemenea, elicopterul asigură alimentarea cu apă a sacilor stingători, alimentare ce se asigură cu sprijinul ISU Caraş-Severin, care pe stadionul din Băile Herculane dispune de o autospecială cu apă şi spumă.

Şeful Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Mehedinţi, colonelul Florentin Dragomir, a vorbit despre incendiul de pe Domogled și despre operaţiunea de stingere, în exclusivitate pentru Radio Reşiţa:

 

Aseară incendiul se manifesta pe o suprafață de circa 10 ha de litieră într-o pădure de pin negru de Banat. Zona este inaccesibilă, fiind pe versanți stâncoși. S-a solicitat un elicopter pentru a efectua recunoașterea zonei, raza Ocolului Silvic Târnița, Vârful lui Stan.

În această dimineață, peste 60 de salvatori militari și 10 lucrători silvici s-au deplasat în zona afectată pentru a interveni la stingerea incendiului de pădure.


De asemenea, a fost solicitat un elicopter dotat cu dispozitiv de stingere de tip „Bambi Bucket”, din cadrul Inspectoratului General de Aviație din MAI, pentru a sprijini eforturile de stingere ale salvatorilor de la sol.

 

Citeşte şi: Incendiu de vegetaţie în Domogled

(Sebastian Dragomir)