Una dintre cele mai importante investiţii ale Consiliului Judeţean Timiş are acum autorizaţie de construire. Mai exact, este vorba despre modernizarea drumului judeţean Timişoara – Moşniţa Nouă, pe o lungime de 4.1 km. Lucrarea, cu o valoare estimată de 34.000.000 lei, urmează să intre în licitaţie în termen de o lună.

Vor fi realizate sensuri giratorii, trotuare, piste de biciclete şi iluminat public pe întreg traseul. În plus, vor fi plantaţi peste 1000 de arbori şi se vor amenaja accese către străzile laterale şi rigole de scurgere a apelor pe ambele părţi ale drumului. De asemenea, lucrarea prevede atât alveole pentru staţionarea autovehiculelor, cât şi staţii pentru transportul în comun, după cum a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, Călin Dobra.

Am semnat autorizaţia de construire pentru lărgirea la patru benzi a DJ Timişoara – Moşniţa Nouă, una dintre cele mai importante investiţii ale Consiliului Judeţean. Lucrarea va intra în licitaţie în termen de o lună, iar valoarea totală se ridică la 34 de milioane de lei.

Depunem toate eforturile pentru a se putea lucra la drum încă din acest an, iar în lipsa unor contestaţii, vom avea constructor desemnat în câteva luni.

Ştim că răbdarea oamenilor este limitată, pe bună dreptate. Da, acest drum, precum multe altele, trebuia să fie lărgit deja, dar cel mai bun lucru pe care-l putem face acum este să lucrăm la turaţie maximă şi să dăm drumul la cât mai multe lucrări importante pentru timişeni.

Finanţarea este asigurată. Fondurile provin atât din bugetul Consiliului Judeţean, cât şi prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală – PNDL.

FOTO: Consiliul Judeţean Timiş