Ministerul Sănătății a primit din partea mai multor direcții de sănătate publică județene solicitări cu privire la redistribuirea stocurilor de vaccin antigripal existente, pe fondul scăderii interesului populației pentru vaccinarea antigripală.

În sezonul epidemic 2020 – 2021 au fost vaccinate 1.697.583 de persoane iar stocul de vaccin exixtent atât în depozitele DSP-urilor cât și cele pentru vaccinarea personalului MAI și MapN este de 1.144.840 de doze.

Direcția de Sănătate Publică a județului Caraș-Severin deține în prezent, în depozit, un număr de 15.000 de vaccinuri antigripale. În aceste condiții, conduceredea Ministerului Sănătății a aprobat extinderea vaccinării antigripale pentru toate grupele populaționale, astfel încât să poată fi vaccinate toate persoanele care doresc să se imunizeze, nu numai persoanele incluse în grupele de risc stabilite de OMS.

DSP Caraș-Severin a informat toți medicii de familie despre această oportunitate și va lua toate măsurile pentru extinderea vaccinării antigripale.