În minivacanţa de sărbători, comparativ cu alţi ani, cărăşenii au dat dovadă de cumpătare, au ascultat sfaturile medicilor şi s-au prezentat într-un număr redus la unitatea de primiri urgenţe a Spitalului Judeţean din Reşiţa. Cadrele medicale au muncit exact ca într-o zi obişnuită sau chiar mai puţin, înregistrându-se zilnic între 70-90 de pacienţi pe zi.

Cele mai multe prezentări au fost Luni, în a 2-a zi de Paşti însă şi atunci au fost puţine cazuri cu probleme digestive. În schimb au fost confirmate noi cazuri de SARS CoV-2, ne-a declarat directorul medical, Emil Bunda.

În minivacanţa de Paşti au avut nevoie de îngrijiri medicale şi câteva persoane din Reşiţa care au fost muşcate de căpuşe, însă nu s-au înregistrat cazuri grave care să necesite spitalizare.

În plus medicii ne sfătuiesc ca în urmatoarea perioadă să avem o alimentație sănătoasă pentru a putea lupta cu virusul SARS CoV-2. Să alternam alimentele care dau un plus de energie cu alimente mai simple. Ideal ar fi ca zaharul să fie înlocuit cu mierea, ceaiul negru cu infuzia din plante și să consumăm multe fructe și legume.

Mai bine spus, medicii Spitalului Județean din Reșița susțin că fructele nu trebuie să lipseasca în aceasta perioadă, ele ar trebui sa încheie orice masă, înlocuind dulciurile care pot fi mâncate la ora 16,00, nu neaparat la sfârsitul prânzului. Cu moderație trebuie consumate și băuturile alcoolice. În plus, medicii sfătuiesc oamenii să nu se relaxeze prea tare ci să poarte în continuare masca de protecție și să respecte măsurile de igienă sanitară, pentru a preveni infectarea cu noul coronavirus.