În minivacanţa de 1 Decembrie poliţiştii cărăşeni au dat 640 de sancțiuni contravenționale, în valoare 83.500 de lei

Pe fondul creșterii numărului de cazuri de COVID-19, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituției Prefectului, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Caraș-Severin și polițiști locali aflați în coordonarea operațională a Poliției Române, împreună cu reprezentanți ai Inspectoratului de Jandarmi Județean Caraș-Severin, Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Caraș-Severin, Direcției de Sănătate Publică, Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor și Inspectoratului Teritorial de Muncă Caraș-Severin continuă activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

În perioada minivacanței de 1 Decembrie au fost desfășurate acțiuni de verificare în zone aglomerate, în trafic, centre comerciale, piețe, târguri, terase, în zona lăcașelor de cult, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind prevenirea răspândirii virusului COVID-19.

La activități au participat 645 de efective. Au fost verificate 195 de societăți comerciale şi 778 de mijloace de transport persoane, dintre care 167 de mijloace de transport public în comun, fiind legitimate peste 12.000 de persoane. Pentru neregulile constatate au fost aplicate 640 de sancțiuni contravenționale, în valoare 83.500 de lei, dintre care 604 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 36 pentru nerespectarea interdicțiilor privind deplasarea.

De asemenea, în cursul lunii noiembrie, prin intermediul liniei telefonice gratuite TEL VERDE au fost primite 6 semnalări de nerespectare a măsurilor stabilite în context COVID, din care 5 pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și 1 pentru participarea la activități pentru care au fost instituite interdicții sau resctricții.

Scopul poliţiştilor nu este aplicarea de sancţiuni, ci acela de a determina toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării tuturor normelor sanitare şi prevederilor legale pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu Covid 19, însă nu vor fi tolerate abateri de la normele legale.

Facem apel la cetăţeni să păstreze distanţarea fizică, să poarte masca de protecţie, să nu se expună la riscuri. Totodată, persoanele care se deplasează în afara locuinței/gospodăriei în intervalul orar 23:00-05:00, pentru motive justificate, sunt obligate să prezinte legitimația de serviciu sau adeverință eliberată de angajator, ori o declarație pe propria răspundere, completată în prealabil.