[FOTO-AUDIO] În ciuda pandemiei de COVID-19, prima zi a Festivalului de Jazz de la Gărâna 2020 a fost un succes!

Festivalul de Jazz de la Gărâna continuă şi astăzi de la ora 18.00. Organizatorii sunt mulţumiţi având în vedere condiţiile impuse de COVID-19, prima zi de la Gărâna Jazz Festival 2020 a fost un succes chiar dacă publicul nu a fost numeros.

Vă reamintim că din cauza noului coronavirus numărul spectatorilor a fost limitat la 500 iar condiţiile de participare sunt stricte. Pe tot parcursul concertelor oamenii trebuie să poarte masca de protecţie şi să păstreze distanţarea socială. Aseară, pe scena din Poiana Lupului au urcat cei de la Fish in Oil, din Serbia, trupă condusă de chitaristul Bratislav Radovanović, creator al unei muzici instrumentale originale, cu un pic de blues şi rock and roll, cu teme preluate din folk şi cu improvizaţii free-jazz. Au fost ropote de aplauze şi pentru pianista Kasia Pietrzko. Atmosfera a fost frumoasă, vremea a fost bună şi nu au fost probleme, oamenii chiar au fost înţelegători şi au respectat condiţiile pe care le-am impus noi, organizatorii, ne-a declarat directorul evenimentului Marius Giura.

Pe scena din Poiana Lupului astăzi de la ora 18.00 va urca trioul pianistului austriac David Helbock dar şi una dintre cele mai apreciate trupe belgradene, Naked, trupă ce are are peste 600 de concerte în ultimul deceniu, zeci de videoclipuri oficiale și numeroase spectacole TV și live, fiind capabili să producă o petrecere cu “cifră octanică” mare, cu atitudine și stil.

Până duminică, iubitorii genului din toată Europa sunt asteptaţi la concertele ce vor fi susţinute de muzicieni din 9 ţări.

Pentru prevenirea noului coronavirus, în fiecare seară la intrare se va efectua un triaj epidemiologic, fiind verificată temperatura fiecărui spectator. Persoanele a cărora temperatură va depăși 37,3 grade Celsius sau care vor refuza măsurarea acesteia nu vor avea permisiunea de a intra la festival. De asemenea, nu va fi permis accesul persoanelor care prezintă simptome vizibile de infecții respiratorii.

Vă reamintim că pentru iubitorii de jazz în aer liber rămași acasă, organizatorii vor transmite live, pe pagina de Facebook, concertele fiecărei seri.

De același autor

Related Articles