Librăria Semn de Carte din Reşiţa a găzduit lansarea volumului intitulat „În căutarea luminii”, semnat de Dan D. Farcaş, doctor în matematică şi calculatoare, preşedinte al Asociaţiei pentru Studiul Fenomenelor Aerospaţiale Neidentificate (ASFAN) din România, cu peste 25 de cărţi publicate (informatică, filosofia cunoaşterii, despre extratereştri, OZN-uri etc.), autor al peste 1200 de articole, originar din Reşiţa, stabilit actualmente la Bucureşti. Un public avizat, cât de cât, asupra fenomenelor OZN, a asistat la evenimentul moderat de Camelia Duca. Au vorbit despre autor şi cărţile sale, Gheorghe Jurma, Daniel Botgros, Iulian Georgevici.

„Dan D. Farcaş este cu siguranţă cel mai important cercetător al fenomenului OZN în România şi nu numai. Această carte este un compendiu al gândirii autorului, al observaţiilor pe care le-a făcut de-a lungul anilor vizavi de acest fenomen. Autorul vorbeşte foarte mult în această carte, „În căutarea luminii”, despre memoria universală şi ne reaminteşte că că avem toate premisele să credem că aceasta există”, a spus Daniel Botgros.

Dan D. Farcaş a spus că a încercat într-un mod povestit să expună o parte din problemele care îl frământă de mai multă vreme laolaltă cu nişte concluzii care nu sunt definitive. „În această carte sunt conţinute discuţii din care reiese că există idei fundamentale despre care oamenii de ştiinţă cred într-un fel, oamenii religioşi în alt fel, dar vorbim de o aceeaşi lume şi ar trebui să deţinem şi nişte concluzii. Cred că cel care va citi această carte va rămâne, dacă nu cu nişte învăţături, măcar cu nişte semne de întrebare la care să încerce să răspundă fiecare pe potriva gândirii sale”. Dan D. Farcaş: