În Caraș-Severin, procentul de promovare după contestații la proba scrisă a examenului național pentru definitivare în învățământ este de 54,65%

Rezultatele finale au fost afișate în centrele de examen și pe site-ul definitivat.edu.ro. 

În Caraș-Severin, procentul de promovare după contestații la acest examen este de 54,65% (51,16% – înainte de contestații). Au mai promovat examenul 3 candidați din cei 100 de candidați înscriși. Au absentat 7 candidați și s-au retras din examen 7 candidați.

Nota la proba scrisă are o pondere de 70% în calculul mediei finale, care, pentru promovarea examenului, trebuie să fie de cel puțin 8 (opt).

Cadrele didactice promovate dobândesc dreptul de practică în învățământul preuniversitar, acesta fiind, de altfel, și obiectivul acestui examen național. Prin dobândirea definitivării în învățământ, cadrul didactic depășește stadiul de debutant și poate intra pe o rută ascendentă de profesionalizare.

Informații suplimentare despre organizarea și desfășurarea examenului național pentru definitivare în învățământ, precum și despre programele specifice pentru examen sunt disponibile pe site-ul definitivat.edu.ro.

De același autor

Related Articles