În Caraş-Severin, de mâine vor funcţiona două centre noi de imunizare împotriva SARS CoV-2 în Bocşa şi Bozovici

Vin veşti bune de la Direcţia de Sănătate Publică din Caraş-Severin! Începând de mâine, 1 martie, în judeţ se deschid alte două centre de vaccinare împotriva SARS CoV-2. Un centru va funcţiona în Bocşa iar altul în Bozovici. Unităţiile sunt pregătite cu cele necesare şi îşi vor desfăşura activitatea de imunizare imediat cum primesc vaccinul necesar.

Centrul din Bocşa se află pe str.Sadovei Nr.4. Coordonatorul nucleului de constituire este Dan Liuţ, din partea primăriei iar medicul coordonator este Mihaela Ghiţu.

Unitatea de vaccinare de la Bozovici va funcţiona în cadrul Centrului Multifuncţional de la fostul spital Iosif Olariu. Aici, activitatea este coordonată de medicul Gina Velcotă. Capacitatea de vaccinare a fiecarui cabinet este de 60 de persoane pe zi. Detalii ne oferă purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Aceste centre devin operationale pentru imunizarea cu vaccinul produs de compania Pfizer şi se adreseaza persoanelor vulnerabile care, potrivit Strategiei nationale de vaccinare împotriva COVID-19, fac parte din Etapa a II-a, respectiv persoanele cu boli cronice, cu vârste peste 65 de ani si persoanele cu dizabilitaţi.

Cu cele 2 centre noi, procesul de imunizare se va desfăşura în 9 locaţii în judeţul Caraş-Severin!

Un alt centru de imunizare va fi deschis în scurt timp şi în Anina. Acesta mai are nevoie de avizul Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă dar are deja circuitele făcute şi a fost verificat de inspectorii DSP, a dat asigurări purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros.

Modalitățile de programare la vaccinare sunt cele deja cunoscute, respectiv individual, prin aparținători sau prin direcțiile de asistență socială de la nivelul primăriilor, prin intermediul platformei electronice, a medicului de familie/ curant, cât și prin call center, la numărul unic 021.414.44.25 sau la numerele de suport destinate fiecărui județ în parte, disponibile pe platforma de informare: https://vaccinare-covid.gov.ro.

Totodată, acțiunea de imunizare a personalului didactic continuă la nivel național, până la data de 10 martie precum și vaccinarea persoanelor nedeplasabile, care fac dializă, din centrele rezidențiale, medico-sociale și a persoanelor fără adăpost.

De același autor

Related Articles