Veşti bune pentru sistemul medical din Caraş-Severin! Conducerea Consiliului Judeţean a depus spre finanţare proiectul de realizare a spitalului modular în municipiul Reşiţa, spital care va înlocui Staţionarul 3.

Preşedintele forului judeţean, Romeo Dunca şi deputatul Jaro Marşalic, membru al Comisiei de Sănătate al Camerei Deputaților s-au întâlnit ieri la Bucureşti cu fostul ministru al Sănătăţii, actual preşedinte al Comisiei de Sănătate a Camerei Deputaţilor, Nelu Tătaru pentru a pune la punct proiectul de construcţie a acestei unităţi medicale în curtea Staţionarului 1 din Reşiţa. Aceste investiţii sunt extrem de importante pentru judeţul nostru dă asigurări preşedintele Romeo Dunca:

Trebuie să facem acest spital modular pentru că el va fi important după ce va trece pandemia şi vom putea în acest mod să asigurăm servicii de sănătate în Staţionarul 1 şi în spitalul modular, în aşa fel încât să renunţăm la Staţionarul 3 şi să ne focusăm pe cosntruirea unui Spital Judeţean nou, de la zero ca şi singură soluţie reală de îmbunătăţire a prestaţiei medicale în Caraş-Severin. Spitalul modular va merge repede, noi am depus proiectul, dacă primim aprobările necesare, nu ştiu dacă suntem primul judeţ dar am înţeles că suntem al doilea nu ştiu cine a putut să facă mai repede ca noi proiectul… şi după aprobare, având în vedere că suntem pregătiţi din toate punctele de vedere, într-un an de zile putem conta pe acest spital modular „, ne-a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca.

Consiliul Județean Caraș-Severin are deja depus proiectul de finanțare cu documentațiile complete la Ministerul Sănătății și este al doilea județ la nivel național care a depus un astfel de proiect. Totodată s-au discutat și s-au căutat soluții și la problemele legate de sursele de finanțare pentru construirea unui nou Spital Județean de Urgență la Reșița.

În perioada următoare, toți cei implicați pentru ca acest lucru să se întâmple în județul nostru, vor urmări ca această finanțare să se materializeze ori prin Planul Național de Redresare și Reziliență, sau prin viitorul Program Operațional pentru Sănătate 2021-2027.