[AUDIO]Studenţii din Reşiţa sunt nemulţumiţi de decizia Guvernului de eliminare a transportului gratuit cu trenul

Studenţii nu vor mai circula cu trenul fără să plătească. Guvernul a adoptat o ordonanţă de urgenţă prin care se elimină gratuitatea și se introduce un tarif redus cu 50% pe toate mijloacele de transport în comun.

Premierul Florin Cîţu susţine că nici alte țări mai dezvoltate ca România nu oferă gratuitate şi a dat exemplu Franţa şi Belgia, unde studenții beneficiază tot de o reducere de 50%. În schimb, reprezentanţii studenţilor spun că li se încalcă dreptul la educaţie şi anunţă că vor sesiza Instituţia Avocatului Poporului, considerând măsura ca fiind neconstituţională.

Şi Studenţii din Reşiţa sunt nemulţumiţi de decizia Guvernului de eliminare a transportului gratuit cu trenul şi introducerea unui tarif redus cu 50%. Preşedintele Ligii Studenţilor Universităţii Babeş-Bolyai din Reşiţa, Deian Ardelean a declarat că acest beneficiu este foarte important pentru că sunt mulţi studenţi pentru care distanţa dintre casă şi universitate este şi de sute de kilometri. El a mai spus nu vor rămâne indiferenţi la această hotărâre, urmând să continue acţiunile de protest.

FOTO – ANOSR

De același autor

Related Articles