Grupare specializată în traficul de migranţi anihilată de poliţiştii de frontieră

Sub coordonarea structurii centrale a DIICOT, poliţiştii au descins în această dimineaţă, la 15 adrese din judeţul Timiş şi din Bucureşti. Gruparea formată din cetăţeni români şi străini (Egipt, Siria şi Turcia), a acţionat, în perioada 2017-2018, atât pe teritoriul României, cât și pe teritoriul Turciei, Bulgariei, Serbiei şi Germaniei şi a traficat peste 300 de migranţi, spune Mihaela Leş, purtător de cuvânt la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara.

„Din cercetări a reieșit că activitatea infracțională a grupării presupunea tranzitarea migranţilor pe ruta Turcia-Bulgaria-Serbia-România, adăpostirea și cazarea acestora la mai multe adrese din judeţele Timiş şi București. Pe teritoriul României grupurile de migranți erau călăuzite spre frontiera de vest, în vederea trecerii ilegale a acestora, ascunși în mijloace de transport, cu intenţia de a ajunge pe teritoriul statelor din spaţiul Schengen, unde erau sfătuiți să solicite azil. În urma administrării probatoriului, s-a stabilit ca gruparea infracţională a traficat peste 300 migranți, de origine afro-asiatică. Poliţiştii de frontiera au depistat mai multe transporturi de migranți, majoritatea fiind găsiți ascunşi în camioane, care încercau să iasă din ţară pe la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac”.

În urma percheziţiilor efectuate, 24 persoane au fost aduse la audieri şi au fost dispuse luarea măsurilor legale. Cercetările sunt continuate sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – Structura Centrală, membrii grupării fiind cercetați sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranţi și constituire a unui grup infracţional organizat.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române. La activități au participat și jandarmi din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie Vlad Ţepeş Bucureşti.

(Sebastian Dragomir)