GOȘTI LA GIVAN în Parcul Național Domogled-Valea Cernei!

Administrația Parcului Național Domogled-Valea Cernei va organiza în perioada 15-16 februarie manifestarea GOȘTI LA GIVAN, care își propune să scoată din anonimat zeci de produse agroalimentare autentic românești din Banat, dar și din județele Mehedinți și Gorj și, totodată, să promoveze portul și obiceiurile tradiționale ale comunităților locale de pe suprafața Parcului!

Pe parcursul celor două zile vor fi prezentate, în cadrul unei expoziții cu vânzare, diferite produse din carne, brânzeturi, răchie, precum și gemurile și siropurile specifice zonei. Evenimentul va fi susținut și de o serie de prezentări culturale ale unor ansambluri folclorice și meșteri populari din zonă și vor avea loc prezentări care ăși propun impulsionarea producătorilor agricoli pe piața din țara noastră, dar și pe piețele externe!

Manifestarea va fi găzduită de Centrul de vizitare al Parcului Național Domogled-Valea Cernei, fiind așteptați să participe atât producătorii locali, cât și localnicii și turiștii aflați în această perioadă pe Valea Cernei!

Paul-Sever SMADU

De același autor

Related Articles