Maternitate şi Secţie de Ginecologie de 5 stele la Spitalul Judeţean din Reşiţa! Cele două unităţi au fost complet renovate iar condiţiile sunt la fel ca în marile clinici din Timişoara explică medicul ginecolog Florea Borţun. Acesta îndeamnă viitoarele mămici să vină să nască la Reşiţa.

„Marea realizare este că am mai făcut 9 grupuri sanitare în plus pe lângă cele două care erau. Am recompartimentat saloanele mari, le-am făcut cu câte două paturi şi grup sanitar, cu frigider, în unele saloane avem şi televizoare. Eu zic că sunt condiţii foarte bune şi pe această cale fac un apel către populaţia feminină a municipiului Reşiţa să-şi îndrepte totuşi privirea şi către Spitalul Judeţean. Condiţiile de aici comparativ cu cele de la materniţăţiile din Timişoara, de exemplu sunt mult mai bune, iar cadrele medicale sunt foarte bine pregătite”, a mai precizat Borţun.

Şi în privinţa aparaturii medicale lucrurile stau la fel de bine, maternitatea din Reşiţa poate concura oricând chiar şi cu un spital privat a mai precizat Borţun.

La secţia de ginecologie sunt disponibile 57 de paturi, la neonatologie 30, iar la terapie intensivă, pentru nou născuţi există 5 paturi.