GEC Nera: Reșița a ieșit din iarnă îmbâcsită de gunoaie

Grupul Ecologic de Colaborare Nera a monitorizat în a doua parte a lunii martie 2019 starea mediului în Municipiul Reșița. Monitorizarea s-a făcut de către voluntarii organizației, special instruiți pentru astfel de activități, și a vizat de această dată identificarea agresiunilor împotriva mediului, impactul acestor agresiuni asupra nivelului de civilizație urbană și implicit asupra promovării turismului din municipiul de reședință a județului Caraș – Severin. Concluziile activității de monitorizare vor fi incluse într-un raport detaliat care va fi înaintat autorităților cu responsabilități directe în protecția mediului solicitându-se cu această ocazie și puncte de vedere și măsuri pentru combaterea agresiunilor constatate cu ocazia campaniei de monitorizare.

Agresiunile împotriva mediului sunt generate de nivelul de educație a unei părți a populației, nepăsării administratorilor de terenuri precum și a multor disfuncționalități în exercitarea activităților de control din partea Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu Caraș – Severin.

Cu ocazia monitorizării voluntarii GEC Nera au constatat cantități mari de gunoi menajer, ambalaje din plastic și deșeuri rezultate din activitatea de construcții, depozitate pe sol în Str. Constructorilor nr 1 (Calea Caransebeșului), pe DN 58 spre Caransebeș la Km 3, zona treptelor ce coboara spre fosta Gradiniță 1 Iunie (CSR 1771), în spațiul padocului de câini de la ieșirea din Reșița spre Lupac, la iesirea din Resita spre Țerova în dreptul primului pod, în dreptul podului de la iesirea din zona Lidl-Kauffland din Lunca Pomostului și pe drumul spre Anina dupa stadionul de fotbal.

Cele mai citite

Related Articles