UPDATE

Biletele puse în vânzare astăzi pentru Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna s-au epuizat. După cum a declarat directorul evenimentului Marius Giura, numărul de locuri va fi suplimentat doar dacă autorităţile vor mai relaxa condiţiile de desfăşurare a evenimentelor culturale în aer liber.

Sperăm că autoritățile vor mai stabili o creștere a numărului de persoane care pot participa. Doar în aceste condiții putem suplimenta biletele.

Marius Giura a precizat că au intervenit modificări şi în ceea ce priveşte programul Festivalului Internaţional de Jazz de la Gărâna.

***

Veşti bune pentru Festivalul Internaţional de Jazz de la Gărâna, ce se va desfăşura în perioada 7-11 iulie. Odată cu relaxarea condiţiilor de desfăşurare a evenimentelor culturale în aer liber, organizatorii au mărit numărul de participanţi la capacitatea maximă admisă – 1.000, cu condiţia să fie vaccinaţi anti-COVID-19, testaţi negativ sau să fi trecut prin boală în ultimele trei luni.

500 de bilete vor fi puse în vânzare începând de astăzi, după ce primele 500 au fost epuizate în mai puţin de 24 de ore, la sfârşitul lunii aprilie.

Ne bucurăm împreună cu voi de vestea relaxării condițiilor de desfășurare a evenimentelor culturale în aer liber. Dorim să avem un public numeros alături de noi, la cea de-a XXV-a Ediție Gărâna Jazz Festival. Cum autoritățile permit desfășurarea concertelor în aer liber cu 1000 de participanți, respectând anumite condiții, ne-am hotărât să suplimentăm numărul de abonamente la festival. 500 de bilete vor fi puse în vânzare joi, 3 iunie, pe www.bilete.ro.

Avem noi muzicieni în line-up care au confirmat participarea! Multiplu premiat Grammy, pianistul britanic Bill Laurance va concerta cu trioul său duminică, 11 iulie. Din Franța, “Instrumental Artist Of The Year” la Victoires du Jazz 2020, pianistul Paul Lay va concerta miercuri, 7 iulie.Concertul Dhafer Youssef – Sounds Of Mirrors se va desfășura vineri, 8 iulie. Vincent Peirani și Émile Parisien nu vor mai concerta anul acesta la festival, urmând să fie programați într-o altă ediție.

PROGRAM

Miercuri, 7 iulie
Paul Lay Trio (Franța)
Trygve Seim – Helsinki Songs (Norvegia, Estonia, Finlanda)
Vasko Atanasovski Quartet (Slovenia)

Joi, 8 iulie
Gaia Cuatro (Japonia, Argentina)
Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors (Tunisia, Italia, Brazilia)
Avishai Cohen Trio (Israel, Azerbaidjan)

Vineri, 9 iulie
Francesco Bearzatti Tinissima Quartet (Italia)
Shri & Bugge Quartet (UK/India, Norvegia, România, Israel)
Nils Petter Molvær Band (Norvegia, Suedia)

Sâmbătă, 10 iulie
Helbock / Jansen / Studnitzky (Austria, Germania)
Mohini Dey w. Gino Banks, Rhythm Shaw, Mark Hartsuch (India, S.U.A)

Duminică, 11 iulie
VanDerCris (România)
Lars Danielsson Liberetto – Cloudland (Suedia, Franța, U.K.)
Bill Laurance Trio (UK, Lituania)

Condițiile de participare la festival:

-Este permisă participarea la festival doar pentru: – persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare.persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARS- CoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid nu mai vechi de 24 de ore.

-persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 90-a zi ulterioară confirmării infectării cu SARS- CoV-2, fapt dovedit prin documente medicale (test RT-PCR pozitiv la data diagnosticului, bilet de externare din spital sau test care să dovedească prezența de anticorpi de tip IgG efectuat cu maxim 14 zile anterior desfășurării festivalului).

-Purtarea măștii în spațiul festivalului este obligatorie, la fel și păstrarea distanței de 2 m între participanți.