Preocupați de dezvoltarea științifică și profesională, de recunoașterea meritelor și performanțelor membrilor săi, care prin activitatea depusă contribuie în mod esențial la dezvoltarea comunității academice și la realizarea misiunii Universității de Vest din Timișoara, Gala Premiilor UVT este instituită ca o tradiție ce își propune premierea excelenței.

Astfel, în cadrul unui nou eveniment anual dedicat știinţelor, artelor și sportului, care se va desfăşura în data de 21 noiembrie 2020, începând de la ora 18, va avea loc a șasea ediţie a Galei Premiilor UVT, în cadrul căreia membrii ai comunității academice şi ai comunităţii timişorene vor fi premiați pentru activitatea lor.

Contextul pandemic actual obligă la o adaptare a actualei ediții și la organizarea unui eveniment online, deschis publicului larg.

Premiile acordate reflectă rezultatele deosebite obţinute de membrii comunităţii academice a UVT pe tărâmul știinţelor, artelor și sportului, precum și serviciile aduse universităţii de alte persoane sau instituţii. În cadrul galei se vor decerna 10 premii care poartă denumirea unor personalităţi ce au marcat istoria universităţii, contribuind la dezvoltarea culturii academice în partea de vest a ţării, dintre care 6 premii pentru diferite domenii ale știinţelor, artelor și sportului, 2 premii pentru contribuţia la implementarea politicilor Universităţii de Vest și 2 premii pentru contribuţia la creșterea prestigiului UVT în plan naţional şi internațional.

Prin acordarea acestor premii, în cadrul unei gale care va include și momente artistice situate la cote artistice de înaltă ținută, se vor recunoaște adevăratele valori și vor fi încurajate acele personalități pentru care inovarea înseamnă cu adevărat o plus-valoare comunitară și personală. 

Cum apartenența la UVT este o stare de spirit care nu poate fi îngrădită de restricțiile fizice, decernarea premiilor va fi transmisă LIVE, din Aula Magna „Ioan Curea”, pe pagina de Facebook a UVT sau pe site-ul: www.uvt.ro/live.