[FOTO]”Soare pentru doi” sau comedie pe pandemie la Teatrul de Vest! Premiera, sâmbătă ora 19!

Teatrul de Vest se bucură din plin de șansa de a se reîntâlni cu spectatorii săi, chiar și în condiții de pandemie… cortina se ridică în fiecare weekend pentru a dărui publicului o premieră!

De această dată este vorba de o comedie,”Soare pentru doi” de Pierre Sauvil, regia Valeriu Andriuță, prieten vechi al teatrului și al Reșiței, dar mai ales un artist cu reputație internațională.

În conferința de presă susținută de protagagoniști, regizor, scenograf și managerul instituției , fiecare și-a manifestat, din poziția sa, dorința de a oferi publicului o oră și jumătate de teatru artă, o stare care să aducă lumină în suflete.

Deși vorbim de teatru pe pandemie, adaptat unei perioade de grea încercare, rolul său nu trebuie minimalizat fiindcă oamenii au nevoie de regăsire, socializare și bucurie, de o stare care să le imunizeze teama, panica și negativismul, așa că lupta se duce în echipă, arta având un rol la fel de important ca orice alt mijloc folosit în această perioadă… este o dorință confirmată atât de actorii Andrada Samoilă-Florin Ruicu, dar și de regizor sau managerul Florin Ionescu.

Regizorul acestui spectacol, Valeriu Andriuţă, s-a născut în Lazovsk, URSS. A făcut actorie la „Shota Rustaveli Theatre and Film University Tbilisi”, la clasa profesorului Nugzar Lordkipanidze, și regia de teatru la Academia de Teatru și Film „Ion Luca Caragiale” din București. Andriuţă a lucrat cu regizori importanți precum Cristian Mungiu, Pavel Lungin, Florin Serban, Ercan Kesal.

În 2002, joacă în lungmetrajul de debut al lui Mungiu, „Occident”, prezentat în cadrul secțiunii Quinzaine des Réalisateurs la Festivalul de la Cannes.

În 2012, joacă rolul Preotului din „După Dealuri” regizat de Cristian Mungiu, film proiectat în secțiunea oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

În 2016, Valeriu Andriuţă are o apariție efervescentă în rolul Suspectul Nr.4, în filmul „Bacalaureat”, cu care Cristian Mungiu obține premiul pentru regie, în competiția oficială a Festivalului de Film de la Cannes.

Revine la Cannes cu „A Gentle Creature” în 2017 cu filmul lui Sergei Loznitsa. Filmul se află în selecția oficială pentru Palme d’Or a Festivalului de Film de la Cannes.

În 2018 joacă în „Donbass”, filmul lui Sergei Loznitsa, prezentat în premieră la Cannes, în secțiunea Un Certain Regard.

În 2018 joacă în rolul principal în drama romantică a lui Florin Serban, „Dradoste 1. Câine”, film distins cu premiile Cineuropa Award si CICAE Award la Sarajevo Film Festival.

Sâmbătă și duminică, respectiv 20 și 21 februarie de la ora 19:00, spectatorii îi vor revedea pe scenă pe îndrăgiții actori,Florin Ruicu și Andrada Samoilă.

Scenografia: Denna Istrate, absolventă U.N.A.T.C. București, aflată la debut.

Spectacolele vor avea loc la Teatrul de Vest Reșița și se vor desfășura în condițiile de siguranță impuse respectând măsurile și regulile pentru prevenirea răspândirii COVID-19.Locurile sunt limitate!Preț bilet: 10 lei / 20 leiInformații locuri disponibile:Organizator SpectacoleTel.: 0771 654 638

Radio România Reșița este partener media al Teatrului de Vest!

Anca Bica Bălălău

De același autor

Related Articles