Garda Forestieră Timișoara confirmă tăierile ilegale de arbori de pe râul Nera în zona localităţii Pârneaura din Caraş-Severin, la care face referință comunicatul de presă GEC Nera din data de 27.11.2020.

În urma sesizărilor Grupului Ecologic de Colaborare Nera cu privire la tăierile ilegale de arbori pe malul românesc al râului Nera, pe raza localităţii cărăşene Pârneaura, aflată în zona de frontieră cu Republica Serbia, Garda Forestieră Timişoara a efectuat controale şi verificări în perimetru şi a constatat că cele semnalate se confirmă.

Potrivit comisarului şef, Amar Ienea, în teren au fost identificaţi peste 180 de arbori tăiaţi, de diferite specii, fără marcă silvică. Volumul total de lemn extras este de 23 de metri cubi cu o valoare a prejudiciului de peste 4.200 de lei.

Amar Ienea a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că, valoarea prejudiciului depăşeşte de 25 de ori preţul mediu al unui metru cub de masă lemnoasă pe picior conform Codului silvic, fapta fiind astfel încadrată ca infracţiune, iar în cauză a fost deschis un dosar penal.

Amar Ienea

Vinovații vor fi identificați în baza dosarului penal deschis în acest caz.