[FOTO-AUDIO]Pe drumurile din Reşiţa se circulă în condiţii normale, iar pe cele judeţene în condiţii de iarnă

Prima ninsoare a adus şi primul strat de zãpadã pe strãzile din Reşiţa.

Utilajele de deszãpezire ale Primãriei au intervenit încã din primele ore ale dimineţii, iar traficul rutier în municipiu se desfãşoarã fãrã probleme.

„În acest moment pe bulevarde se circulă în proporţie de 95% fără probleme. Mai este ceva zăpadă care urmează să o evacuăm în zona Muncitoresc-Minda, asta şi datorită faptului că în acea zonă temperaturile sunt mai scăzute, 2-3 grade faţă de oraş, şi zăpada încă mai persistă. Prognoza este bună, nu mai ninge şi incepem să intrăm pe zonele limitrofe bulevardelor. Am trimis deja maşină în Dealul Golului, în Dealul Crucii. Acţionăm cu toate maşinile din dotare pentru a împinge zăpada de pe carosabil,” ne-a declarat şeful Direcţiei de întreţinere şi reparare a patrimoniului din cadrul Consiliului Local Reşiţa, Daniel Cãlin.

Acesta a mai spus că anul trecut au fost achiziţionate două utilaje noi, iar acest lucru s-a vazut, deoarece autorităţile au putut acţiona mai eficient şi mai rapid.

În schimb, la acestă oră, pe drumurile judeţene din Caraş-Severi n se circulă în condiţii de iarnă.

Drumurile județene din Caraș-Severin sunt deschise traficului rutier, dar se circulă în condiții de iarnă, având în vedere depunerile de zăpadă din această noapte. Operatorii responsabili cu activitatea de deszăpezire acționează la capacitate maximă, pentru a asigura viabilitatea drumului. Până acum, la nivelul Comandamentului de iarnă nu s-au semnalat blocaje în trafic. În zonele montane circulația se desfășoară cu dificultate,  având în vedere Codul Galben de vânt și ninsori, emis de Administrația Națională de Meteorologie, valabil  până luni. Operatorii de deszăpezire acționează cu toate  utilajele din dotare, iar după oprirea ninsorii se va proceda la răspândirea materialului antiderapant. Pe DJ 608A, spre Muntele Mic, pe o porțiune de 500 de metri se circulă pe o singură bandă, dar se lucrează la remedierea situației,” ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei de Drumuri Judeţene Caraş-Severin, Mădălina Cotoc.

Conducătorilor auto li se recomandă să circule cu maximă prudență, să adapteze viteza la condițiile din trafic și să evite deplasarea dacă nu au autovehicule echipate corespunzător pentru condiții de iarnă.

Potrivit legii, conducătorii auto au obligația ca la întâlnirea indicatoarelor rutiere care afișează ilustrația  ”Lanțuri antiderapante” , (în condiții de ninsoare, gheață sau polei) să-și echipeze autoturismele cu lanțuri de zăpadă, în caz contrar riscând amenzi din partea organelor abilitate.

În județul Caraș-Severin, aceste indicatoare sunt montate la intrarea pe toate drumurile județene care fac legătura cu zona montană.

Pentru reclamații și informații asupra stării drumurilor, cărășenii pot apela în orice moment  următoarele numere de telefon:

Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin, Comandamentul de Iarnă . 0255 213212, Drumurile Naționale: 0255 513131 (Caransebes) si 0252 361451 (Orsova), precum și pe site-ul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM) la secțiunea „harta rutiera”, aplicând recomandările site-ului.

Cele mai citite

Related Articles