Fiecare An Nou ne tulbură cu veşti triste, parcă a devenit o tradiţie să auzim că suntem mai puţini cu un suflet… astăzi întreaga comunitate din Banatul de Munte aduce ultimul onor celui ce-a fost General în rezervă Adrian Marinescu care a plecat între Oştile Cereşti ale Veşniciei!

Generalul de Brigadă (r.), inginer Adrian Marinescu, fost director la Intreprinderea Mecanică Reșița, a avut o carieră militară de 41 de ani. A schimbat domiciliul de opt ori, la ordin , iar ltimul a fost la Reșița.  A fabricat 4.000 de tunuri românești, competitive cu sistemele militare ale NATO, care și acum mai sunt în uzul armatei şi  s-a pensionat în anul 1996.

După ce s-a pensionat, generalul în rezervă și-a dedicat viața administrației locale.

 A  fost consilier local două mandate şi apoi şi-a dedicat  viața familiei sale, celor trei copii și celor trei nepoate excelente pe care le are.

Generalul de Brigadă (r.), inginer Adrian Marinescu a fost un pasionat amfitrion al manifestărilor culturale, a scris şi a susţinut cu devotament oraşul de pa malul Bârzavei făcând parte dintr-o elită locală care s-a impus de-a lungul timpului în fruntea comunităţii.

Este autorul unui volum de memorialistică – „Arme și destine – două decenii director la fabrica de tunuri”, cât și al unui volum monografic – „TUNURILE REȘIȚEI – o istorie fierbinte”, ambele editate prin efort personal, integral dăruite cititorilor lui, dar și instituțiilor militare academice sau de comandă.

Din păcate, ultima carte scrisă „Cu mintea și inima“ nu a apucat să vadă lumina tiparului, pentru că a plecat parcă prea repede… prea dureros pentru cei dragi…

Cetăţean de onoare al urbei, va rămâne în sufletele celor care l-au cunoscut ca o personalitate complexă şi activă până în ultimele clipe ale vieţii, un reper al moralităţii şi un brav ofiţer al Armatei Române.

Înmormântarea va avea loc în Cimitirul nr. 8 din Govândari, miercuri 13 ianuarie , ora 12!

Dumnezeu să îl odihnească între Oştile Sale Cereşti! Condoleanţe familiei!

Anca Bica Bălălău

Sursa foto:Petre Dalea