În fiecare an, de 1 aprilie, voluntarii Centrului de Tineret Mansarda Reșița, reușesc să aducă zâmbetul pe buzele cetățenilor.

Peste 35 de voluntari, din Reșița și Caransebeș, s-au costumat în diferite personaje și au ieșit pe străzile orașului, pentru a desfășura mai multe momente artistice. Anul acesta, spectacolul a fost pregătit de către regizoarea Mihaela Panainte.

„Este al 13-lea an în care organizăm 1 Aprilie Happening. De Ziua Păcălelii încercăm să surprindem oamenii aflați în oraș. Spre bucuria noastră, oamenii au fost foarte receptivi la ce au văzut astăzi. Tinerii noștri își asumă roluri cu care nu sunt familiarizați și le propunem să iasă din obișnuința de zi cu zi. Acest lucru îi ajută foarte mult să se dezvolte și să își împingă limitele cunoașterii de sine,” a precizat Daniela Lupșan,coordonatorul Centrului de Tineret.

Cetățenii, dar și participanții la trafic, au fost plăcut surprinși de această manifestare, deși spectacolele s-au petrecut în mare parte pe trecerile de pietoni. De asemenea, tinerii sunt bucuroși că au ocazia să își pună creativitatea în valoare și apreciază activitățile extrașcolare din cadrul Centrului Mansarda.

Animația stradală este una dintre cele mai dinamice forme de participare care poate crea acțiune oriunde în spații mai puțin convenționale, acolo unde publicul nu este obișnuit sa vadă spectacole. La acest eveniment au participat alături de voluntarii Centrului de Tineret Mansarda din cadrul DJTS Caraș-Severin și Clubul Impact Vox din Caransebeș.