[VIDEO-FOTO] În ciuda ploii, sute de caransebeșeni au alergat și au donat pentru OncoHelp

Radio Reşiţa adună pentru prima dată în Caraş-Severin sportivi, elevi, profesori şi simpli cetăţeni pentru o cauză comună.

Premieră în judeţul Caraş-Severin, la iniţiativa managerului Radio Reşiţa, Laura Sgaverdea, declarat ambasador şi campion OncoHelp. Cel mai amplu eveniment umanitar sportiv Timotion Everywhere a avut loc joi, 11 aprilie la Caransebeş, cu sprijinul antrenorului emerit prof. Cristian Dragomir.

În ciuda unei ploi torenţiale, peste 300 de persoane au alergat prin Parcul Teiuş pentru bolnavii de cancer. Nimic nu i-a speriat când a venit vorba de a-şi ajuta semenii. Au fost participanți de toate vârstele, de la micuți de doi ani până la persoane trecute de 80 de ani, cu toții au demonstrat că sunt și inimoși. S-au adunat aproximativ 5.000 de lei, bani care vor ajuta la înlocuirea mobilierul care este uzat fizic și moral.

Manager Radio Reșița, Laura Sgaverdea: Evenimentul în sine este minunat datorită scopului său filantropic. Este absolut senzațional sa vezi sute de persoane alergând prin ploaie pentru cauza pe care noi cei de la Radio Reșița le-am propus-o, să oferim confort bolnavilor de cancer. A fost absolut minunat să vezi atât de mulți caransebeșeni care ni s-au alăturat în ciuda timpului nefavorabil. 5.000 de lei este suma care s-a strâns astăzi la acest eveniment caritabil inițiat, promovat si susținut de Radio Reșița.

Prof. Cristian Dragomir, antrenor emerit: Sunt foarte fericit și mulțumit că în premieră am organizat si participat la un asemenea eveniment. Mă bucur că au participat mulți caransebeșeni pentru că timpul nu a ținut cu noi, a fost o ploaie torențială. Au venit cu mic cu mare… Cred ca a fost o reușită deoarece s-a strâns o sumă foarte mare, ceea ce înseamnă foarte mult. Cred ca asemenea evenimente mai trebuie organizate. Vreau să vă mulțumesc că ați fost alături de noi. Sunteți o echipă extraordinară și ii multumesc managerului Radio Reșița ca a ales orașul Caransebeș sa găzduiască acest cros de suflet. Mulțumesc atletilor si colaboratorilor mei, colegilor mei de la secția de atletism și nu in ultimul rand primarului Felix Borcean, care a fost prezent la eveniment.

Printre cei care au alergat și au donat pentru OncoHelp Timișoara se numără medicul oncolog Radu Dragomir, cunoscutul alpinist Cornel Galescu, atleții performeri de la CSS Caransebeș si cei veterani, precum: Liliana Dragomir, Anca și Ionuț Rada, plutonierul adjutant principal Florin Drăghin de la Centrul Militar Caraș-Severin şi colegul nostru, reporterul Radio Reşiţa Răzvan Todor.

Vineri, 12 aprilie va fi rândul celor din Oraviţa să ajute bolnavii de cancer. Elevii Liceului Teoretic „General Dragalina”, sub îndrumarea profesorului Cosmin Ciorman vor participa la cursa TimotionEverywhere.

Sub sloganul „Ei au construit un spital, Noi îi ajutăm să meargă mai departe!”, Radio Reşiţa continuă astfel strângerea de fonduri pentru OncoHelp.