Consilierii PSD au părăsit sala în urma unor neînțelegeri cu omologii lor PNL.

Motivul neînțelegerii a fost un proiect de hotărâre prin care se propunea diminuarea cu zece la sută a salariilor brute a tuturor angajaților din primărie.

„Dacă ar fi avut bunăvoință, consilierii PSD ar fi înțeles că această diminuare de 10% va fi compensată cu indemnizația de hrană pe care va trebui să o introducem. Avem probleme serioase pe buget și nu este posibil să mai suplimentăm salariile. Am susținut și voi susține în continuare că reșițenii nu plătesc taxe și impozite, ca 500-600 de oameni din primărie să își primească salariile,” a precizat primarul Municipiului Reșița, Ioan Popa

În replică liderul de grup al consilierilor PSD, Mirel Sabo, consideră că această propunere  trebuie dezbătută de către Instituția Prefectului:

„Tot ceea ce se întâmplă cred că este împotriva legii. Spre exemplu, nu a fost încă acordată norma de hrană, în valoare de 347 de lei brut, oferită prin ordonanță de urgență de către Guvernul României. Aceasta trebuia aplicată începând cu luna ianuarie 2019. În plus, nu au fost respectate nici doleanțele sindicatului, fapt pentru care ne-am opus și am părăsit sala.”

Edilul municipiului, Ioan Popa, a mai adăugat că în condițiile date ar putea avea loc reduceri de personal în administrația locală.

Răzvan Todor