[FOTO] Ralf Krautkrämer – consulul Republicii Federale Germania la Timişoara: “Vom sprijini iniţiativele judeţului Caraş-Severin”

Prima vizită de lucru a noului consul al Republicii Federale Germania la Timişoara, Ralf Krautkrämer, se desfăşoară astăzi în judeţul Caraş-Severin.

Diplomatul german a avut în această dimineaţă, la Reşiţa, întâlniri cu prefectul judeţului, Matei Lupu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Ionuţ Popovici şi primarul municipiului de pe Bârzava, Ioan Popa.

Demnitarul a prezentat autorităţilor care îi sunt priorităţile pentru mandatul de 4 ani, ca reprezentat al Guvernului Germaniei în Banat. Acesta a declarat pentru Radio Reşiţa:

“Importante pentru noi sunt relaţiile economice, dar şi extinderea în continuare şi solidificarea celor culturale, iar minoritatea germană din Banatul de Munte este un pion important pentru noi. Am stabilit cu prefectul Matei Lupu, că ne vom întâlni pentru a avea o discuţie tehnică, de lucru, să vedem cum putem atrage investiorii germani şi pregăti forţa de muncă pe care judeţul o oferă. Mă bucur că noi ca şi consulat avem prilejul de a sprijini această iniţiativă a judeţului.”. 

Delegaţia germană a vizitat şi Colegiul Naţional „Diaconovici-Tietz“ şi Biblioteca germană „Alexander Tietz“ din Reşiţa unde s-au întâlnit cu profesorii şi conducerea instituţiei de învăţământ respectiv cu etnicii germani din Caraş-Severin.

Amintim că, Ralf Krautkrämer îi urmează pe funcţie lui Rolf Maruhn – fostul consul al Republicii Federale Germania la Timişoara, care după două mandate îşi încheie activitatea diplomatică în România. (Hardy Cvoica)

De același autor

Related Articles